2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Ötmilliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása

Hatvanszor nagyobb előleg, de fele akkora kötbér -így állapodtak meg a Lánchidat felújításáról. A Tarlós István idején megállapított feltételek mellett a beruházás ára is jelentősen megváltozott. A budapesti Fidesz szerint érthetetlen, hogy pontosan ugyanaz az ajánlat hogyan kerülhet egy évvel később 5 milliárddal forinttal többe.

  • Ötmilliárddal drágább lesz a Lánchíd felújítása

Rozsdás fémszerkezet, repedezett beton - hosszú huzavona után megtalálta a főváros azt a céget, amelyik felújítja a Lánchidat. A kiírt tendert a A-Híd Zrt nyerte ugyanaz a cég, amelyik Tarlós István korábbi főpolgármester idején végezte volna a munkát, most azonban ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal.

A mintegy 23 százalékos drágulás mellett Karácsony Gergelyék majdnem hatvanszorosára, 4,2 milliárd forintra emelték a vállalkozónak járó előleget, a céget terhelő kötbért viszont megfelezték.

A Lánchíd felújításáért is felelős főpolgármester-helyettes az InfoRádióban fejtegette, hogy miért kerülhet többe az átkelő felújítása.

Az előző városvezetés nem csak a Lánchidat újította volna fel, hanem benne lett volna még a Széchenyi téri alagút és annak felszíni felújítása is ami most nem része a beruházásnak. Tüttő azt is elismerte, hogy a hidat sem teljesen újítják fel, a láncokon például csak karbantartási munkálatokat végeznek. A főpolgármester-helyettes szerint a főváros bevételei az elmúlt évben csökkentek, ezért a felújítást hitelből fogják finanszírozni.

Volner: Visszatért Demszky-Hagyó korszak

Szomorúan tapasztaljuk, hogy visszatért a Demszky – Hagyó korszak Budapest életébe. Az az időszak amikor Nokiás dobozokban adták vették a pénz, most már sajnos a Nokiás doboz sem elég, olyan nagyságrendekben történik a közbeszerzések felülárazása.

Ezt már a Volner párt elnöke mondta. Volner János szerint a Lánchíd felújítására kiírt tender korrupció gyanút vet fel.

Volner János emlékeztetett, hogy az a cég nyerte ötmilliárddal drágábban a Lánchíd-tendert, amelyik partizni hívta Karácsony helyettesét, ugyanis Tüttő Kata a főpolgármester-helyettesi kinevezése után alig két héttel a tendert elnyerő cég az A-híd rendezvényén díszvendégként vett részt.

Láng: Érthetetlen drágulás

A Fidesz budapesti frakcióvezetője szerint érthetetlen, hogy pontosan ugyanaz az ajánlat hogyan kerülhet egy évvel később 5 milliárddal többe.

Láng Zsolt elfogadhatatlannak tartja, hogy egy év alatt 23 százalékkal emelkedjen az ugyanarra a műszaki tartalomra kifizetendő összeg. Szerinte ez azért is különösen aggályos mert a főpolgármester napi szinten hangoztatja, hogy a fővárosnak nincs pénze.

 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!