2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Ötmilliárd forinttal drágult a Lánchíd felújítása

Cáfolta a főpolgármester Lánchíddal kapcsolatos kijelentéseit a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója. Vitézy Dávid szerint a Lánchíd felújítása nem olcsóbb, hanem ötmilliárd forinttal drágább lesz, ráadásul a Karácsony által sürgetett kormányzati támogatás is majd csak 2022-ben esedékes.

  • Ötmilliárd forinttal drágult a Lánchíd felújítása

Közölte a jó híreket a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint 8.5 milliárd forinttal olcsóbb lesz a Lánchíd felújítása.

Csakhogy a Karácsony Gergely által legalacsonyabbnak nevezett 26,8 milliárd forintos ár nem tartalmazza a Széchenyi téri villamos és közúti aluljáró rekonstrukcióját, ellentétben a korábbi főpolgármester, Tarlós István idején kiírt közbeszerzési eljárásra érkezett ajánlattal. Ebben a Lánchíd felújítására eső rész 5 milliárd forinttal kevesebb volt a mostaninál, ezt a tendert azonban az új városvezetés érvénytelennek nyilvánította.

"Karácsonyék tehetetlensége és időhúzása miatt 5 milliárddal drágább lesz a felújítás" - ezt írta közösségi oldalán a Fidesz budapesti szervezete.

Láng Zsolt szerint a főpolgármester nem mond igazat, késlekedése miatt pedig Budapest 7-8 vadonatúj villamos árát veszíti el.

Karácsony Gergely azt is jogtalanul kéri számon a kormányon, hogy a beruházáshoz ígért 6 milliárd forintos támogatás még nem folyósította - erről a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója beszélt. Vitézy Dávid hangsúlyozta, a kifizetés súlyos feltételekhez kötött és csak a hídfelújítás utolsó részletében, a jelenlegi ütemterv szerint 2022-ben esedékes.

Vitézy Dávid hozzátette: a várhatóan jövő nyáron kezdődő beruházás 2023 utolsó hónapjaira készülhet el.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

Legalább négyezer doppingtesztet végeznek az olimpia alatt

A Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szakemberei eddig mintegy négyezer sportolót ellenőriztek a nyári olimpiát megelőző kontrollidőszak hónapjaiban, és a párizsi ötkarikás játékok alatt hasonló mennyiségű teszt elvégzését tervezi a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által 2018-ban életre hívott és működtetett szervezet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!