2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Ötezer milliárd forintos út- és vasútfejlesztés

Mosóczi László a dél-dunántúli térséget érintő közlekedés-fejlesztésekről tárgyalt Mohács polgármesterével, és Pécs kormánypárti polgármester-jelöltjével.

  • Ötezer milliárd forintos út- és vasútfejlesztés

Az M-6-os autópályát 2022-ig, a horvát határig meghosszabbítják, az M60-as Pécs és Barcs közötti szakasza tervezés alatt van, két év múlva döntenek az építés megkezdéséről. A mohácsi Duna- híd tervei készülnek építési engedélyét egy év múlva adják ki. A város polgármestere szerint a térség ezekkel a fejlesztésekkel nagy lehetőséghez jut.

Pécs polgármester-jelöltje úgy látja, a megyeszékhely régiós központtá válása szempontjából jótékony hatással lesznek ezek a közlekedésfejlesztések.

A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, 2024-ig 3200 milliárd forint jut utak fejlesztésére, melynek több mint a felét hazai forrásokból biztosítják. Ez mintegy 1000 kilométernyi új út építését teszi lehetővé.

Az államtitkár hozzátette, a kormány célkitűzése, hogy 2023-ig a megyeszékhelyek, megyei jogú városok, kiemelt ipari parkok rendelkezzenek gyorsforgalmi bekötéssel.

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!