2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Ötezer milliárd forintos út- és vasútfejlesztés

2019. szeptember 25., szerda 18:32

Mosóczi László a dél-dunántúli térséget érintő közlekedés-fejlesztésekről tárgyalt Mohács polgármesterével, és Pécs kormánypárti polgármester-jelöltjével.

Az M-6-os autópályát 2022-ig, a horvát határig meghosszabbítják, az M60-as Pécs és Barcs közötti szakasza tervezés alatt van, két év múlva döntenek az építés megkezdéséről. A mohácsi Duna- híd tervei készülnek építési engedélyét egy év múlva adják ki. A város polgármestere szerint a térség ezekkel a fejlesztésekkel nagy lehetőséghez jut.

Pécs polgármester-jelöltje úgy látja, a megyeszékhely régiós központtá válása szempontjából jótékony hatással lesznek ezek a közlekedésfejlesztések.

A közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte, 2024-ig 3200 milliárd forint jut utak fejlesztésére, melynek több mint a felét hazai forrásokból biztosítják. Ez mintegy 1000 kilométernyi új út építését teszi lehetővé.

Az államtitkár hozzátette, a kormány célkitűzése, hogy 2023-ig a megyeszékhelyek, megyei jogú városok, kiemelt ipari parkok rendelkezzenek gyorsforgalmi bekötéssel.

Hír TV