2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Összefogás remix: balos sláger szkinhedkórussal

Van helye a Jobbiknak a baloldali összeborulásban? Életképes lehet az összellenzéki összefogás régi receptje, ha a Jobbikkal is kiegészül a Fidesz-ellenes kórus? Szerecsenmosdatás vagy dinamikus személyiségfejlődés a baloldal hallgatása a Jobbik ügyei kapcsán? Böcskei Balázs, Szakonyi Péter, Farkas Örs és Nagy Ervin Szarvas Szilveszterrel beszéltek az ellenzékről.

  • Összefogás remix: balos sláger szkinhedkórussal

Szakonyi Péter nem érzékeli azt, hogy mosdatnák a Jobbikot, de furcsállja azt, hogy ezek a botrányok sorozatosan jönnek ki épp most. Sokkal botrányosabbnak tartja a videóknál Sneider Tamás előéletét, és azt a bűncselekményt, amit bandájával Egerben elkövetett egy mozgássérült roma személy sérelmére. Súlyos kétségeim vannak azt illetően, hogy egy ilyen embernek van-e helye a magyar politikai palettán bárhol is. Bárhol is – jelentette ki rögtön a műsor elején Szakonyi Péter, a napi.hu szerkesztője. Nyilvánvaló az a kormány szándéka, hogy végleg leszorítsa a Jobbikot a politikai porondról, de az biztos, hogy ilyen előélettel a pártelnök egy pillanatig nem maradhatna a közéletben – mondta.

Nagy Ervin filozófus, aki maga is korábban a Jobbikban politizált, rámutatott, hogy valószínűleg belső szivárogtatások folynak. Ha valakinek érdeke fűződik a kormányon túl, vagy a kormány mellett ezekhez, az épp a Mi Hazánk Mozgalomba távozó politikusok és még bent maradt olyan politikusok, akik épp ellenzik a sneideri politikát és a baloldallal való összeborulást.

Böcskei Balázs korábbi dolgozata szerint "felejtse el az ellenzék az általános sztrájkot". A baloldali elemző úgy véli, neki nem a Hír TV írja a menetrendjét, hogy most kihozza"összefogás-ellenes dolgozatát" de ez nem mondható Volner Jánosról, aki jóformán a kormánypárti média újdonsült sztárja lett. Ugyanaz a Volner János aki korábban épp a Hír TV-vel és Szarvas Szilveszterékkel állt hatalmas harcban, aki mögé a „bokorba lopóztak kamerákkal”. Politikai opportunizmusból most egykori ellenségeivel borul ő is össze. Akár összefog a baloldallal akár nem, a Jobbikra nehéz idők várnak – állítja Böcskei Balázs, aki a széteső Jobbik politikusainak mindkét oldali összeborulásait párhuzamba állítva látja érvényesnek.

Farkas Örs szerint az az érdekes, hogyha ez az összefogás létre is jön, és a 2022-es választásokon diadalmaskodva legyőzi a Fideszt, másnap mennyire lesz életképes. Mi lesz, ha adott esetben épp Sneider Tamást kell felkérni adott esetben miniszternek? Farkas Örs szerint elég az Arab Tavasz eseményeire is gondolni, ahol a „közös ellenség” megbuktatását követően ezek a rivalizáló csoportok képtelenek voltak stabilan átvenni a hatalmat. Nem adom meg a lehetőséget nektek, hogy az ottani diktatúrákkal ti vonjatok párhuzamot, ezt a labdát inkább én ütöm le – tréfálkozott eszmefuttatása végén a politológus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor hozzátette: 2A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!