2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Origo: Újabb hamisítás a városházán

Újabb hamisításon kapta az Origó a főpolgármestert. A portál szerint Karácsony Gergely doktorként emlegeti egészségügyi főtanácsnokát, csakhogy a főpolgármester állításával szemben Havasi Gábornak nem orvosi hanem mentőápoló végzettsége van. Közben Karácsony Gergely még mindig magyarázkodik a Pesti úti idősek otthonában történtek miatt. A fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerint Karácsonynak - fenntartóként - óriási a felelőssége.

  • Origo: Újabb hamisítás a városházán

Legalább egy hétig nem volt orvos a Pesti Úti Idősek otthonában - jelentette ki nemrég az országos tisztifőorvos, miután áttekintették a fővárostól megkapott dokumentációt. A fővárosi kormányhivatal pedig azt állapította meg, hogy továbbra sem biztosított a folyamatos orvosi ellátás. Három szúrópróbaszerű ellenőrzés során egyszer sem találták az orvost az intézményben.

Ezzel szemben Karácsony Gergely a hét elején az állította, hogy egyszerre két orvos is dolgozott az intézményben. Legfrissebb Facebook bejegyzésében pedig ismét a kormányra és az operatív törzsre mutogat és a kormányhivatalt teszi felelőssé a Pesti úton történtek miatt.

Korábban egy levelet is bemutatott, hogy bizonyítsa igazát.

A levélben, amit a Pesti Úti Idősek Otthonának igazgatója írt és a főpolgármesteri hivatal tette közzé, Skultéti József arról számol be Budapest főjegyzőjének, hogy az idős otthonban minden rendben van és orvos is van.

A Pesti Srácok viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy az idős otthon igazgatójának levele Gyurcsány volt kabinetfőnökének, Gál J. Zoltánnak a gépén készült, aki most Karácsony Gergely tanácsadója. 

A dokumentumot Budapest korábbi főpolgármestere is rosszat sejtetőnek nevezte a Kossuth Rádióban. Tarlós István szerint életszerűtlen, hogy egy ilyen fontos levelet pecsét és aláírás nélkül küldjön el egy intézményvezető.

A fővárosnak az otthon fenntartójaként óriási felelőssége van.

Erről már fővárosi Fidesz-frakció vezetője beszélt a Kossuth Rádióban. Láng Zsolt szerint a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzatnak minden szükséges intézkedést meg kell tennie a tömeges megbetegedések elkerüléséért.

Tényi István feljelentést tett egy újabb hamisítási ügyben

Közben újabb hamisításról ír az Origo. Karácsony Gergely doktorként emlegeti egészségügyi főtanácsnokát, csakhogy a főpolgármester állításával szemben Havasi Gábornak nem orvosi, hanem mentőápoló végzettsége van. 

Januárban még Havasi Momentumos párttársa Soproni Tamás is azzal büszkélkedett, hogy kollégája lett Budapest egészségügyi tanácsnoka. 

Az ügyben egy magánszemély már bejelentést is tett két kerületi ügyészségen. Tényi István hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatt kezdeményezte a nyomozás megindítását.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult a parlament Svédország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés Svédország csatlakozásához az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO). A képviselők 188 igen és 6 nem szavazattal, tartózkodás nélkül hagyták jóvá a csatlakozási jegyzőkönyv kihirdetéséről szóló törvényt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!