2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Origo: Közel félmillió forintért bérelhet lakást magának Jakab Péter

A magát puritánnak beállító Jakab Péter havonta legalább 2,4 millió forintot visz haza, saját sofőrrel jár, 847 ezer forintért bérelhet irodát és közel félmillió forintért ingatlant. Ennek ellenére a Jobbik elnöke mindenkivel próbálja elhitetni, hogy átlagember - írja az Origo.

  • Origo: Közel félmillió forintért bérelhet lakást magának Jakab Péter

Jakab Péter az elmúlt hetekben komoly arculatváltáson ment át. Folyamatosan próbálja elhitetni követőivel, hogy ő valójában átlagember, egy a nép soraiból. Ennek érdekében többek között olyan bejegyzéseket oszt meg közösségi oldalán, ahol parizerrel és száraz kiflivel pózol, vagy éppen Kádár Jánost utánozva paprikás krumplit eszik.

A baloldali politikus stratégiájában nincs semmi meglepő, a kommunista propaganda előszeretettel mutatta be a párt fontos embereit puritánokként és ehhez a módszerhez nyúl Jakab is.

Az origo szerint, hogy mennyire abszurd Jakab Péter mostani szerepjátéka leginkább ahhoz hasonlítható, mint amikor Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere minden nap látványosan kerékpárral érkezett munkába, majd kiderült, hogy egy sofőr szállítja, és csak akkor vált két kerékre, amikor megérkezik a propagandafotós és a baráti médiastáb.

Jakab többmilliós autóval és saját sofőrrel jár, 847 ezer forintot költhet irodabérlésre az adófizetők pénzéből, és közel félmillió forintért bérelhet magának lakást. A sofőrt a párt pénzéből finanszírozza, de saját maga is megtehetné ezt jelentős, 2,4 millió forintos fizetéséből anélkül, hogy emiatt le kellene mondania a párizsiról. Az autót, pontosabban egy Škoda Octaviát a Jobbik elnöke a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli.

Erre pedig akkor derült fény, amikor a napokban Jakab nyíltan náci sofőrje összetörte a kocsit.

Közel félmillió forintos ingatlant bérelhet

A havi 500 ezer forint az albérletpiacon óriási összegnek számít,  Jakab Péter viszont havonta közel ennyit fizethet lakhatásért, hiszen az őt megillető juttatások alapján 426 ezer forintot költhet havonta budapesti hivatali lakás használatára, magyarul: ennyiért bérelhet ingatlant.

Ilyen árkategóriában az első kerületben, a Halászbástya közelében 130 négyzetméteres, 3 szobás lakást lehet kivenni a Donáti utcában, kilátással a parlamentre. Szintén az első kerületi Döbrentei utcában 450 ezer forintért kínálnak egy valóban impozáns, 84 négyzetméteres háromszobás lakást, amely a leírás szerint 1891-ben Hauszmann Alajos tervei alapján épült és ebben a házban élt Hauszmann édesanyja is, emellett pedig műemlék védelem alatt álló épületről van szó.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Origo 

KAPCSOLÓDÓ: 

Saját sofőr mellett 2,4 milliós fizetést is magáénak tudhat Jakab Péter

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!