2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Origo: Karácsony még arra is alkalmatlan, hogy egy kampányt törvénysértés nélkül levezényeljen

Karácsony egyik embere és annak kampánystábja törvénysértő módszerekkel próbálnak választást nyerni Józsefvárosban. Karácsony Gergely ezzel újabb szintet lépett: nemcsak zuglói polgármesterként bizonyította alkalmatlanságát, de mára az is világossá vált, hogy egy kampányt sem tud törvénysértés nélkül levezényelni - írja az Origo.

  • Origo: Karácsony még arra is alkalmatlan, hogy egy kampányt törvénysértés nélkül levezényeljen

A Magyar Nemzet 2019. szeptember 9-én fényképekkel alátámasztva nyilvánosságra hozza, hogy a VIII. kerületben minden valószínűség szerint Pikó András kampánycsapata üzemszerűen rögzíti az ajánlóíveken szereplő személyek adatait. Ez a tevékenység tilos, akárcsak az ajánlóívek másolása. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Nemzetnek hétfőn úgy nyilatkozott: „Amennyiben igazak a sajtóban megjelent hírek, nemcsak jogellenes adatkezelés, hanem személyes adattal való visszaélés és választással kapcsolatos bűncselekmény is megvalósul." A NAIH elnöke hangsúlyozta: a jogszabályok tiltják az adatok rögzítését, az bűncselekmény, az ajánlóíveket kizárólag a kellő számú aláírások összegyűjtésére lehet használni. A nyilvánosságra került információk alapján másnap a helyi választási iroda választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adattal való visszaélés miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett, melynek következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény, valamint személyes adattal visszaélés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Ennek a folyamatban lévő nyomozásnak a keretében a rendőrök a szerdai napon egy VIII. kerületi Baross utcai irodában megjelentek, mert ott nyomozati cselekmény végrehajtása vált szükségessé. Ezek tehát a tények. Az ellenzék azért hisztizik, mert a törvénytelenségre fény derült, ezért a nyomozati szervek csakúgy, mint minden esetben, most is végzik a munkájukat- írja az Origo. 

Ne szépítsük tehát, Karácsony embere és kampánycsapata lebukott. Az ellenzéki sajtó pedig küzd, mint malac a jégen, próbálják menteni a menthetetlent. Tudjuk, hogy fáj kimondani, de ettől még igaz: Karácsony nemhogy a főpolgármesteri posztra, de még arra is alkalmatlan, hogy egy kampányt törvénysértés nélkül levezényeljen.

Origo 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!