2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sötétségben, fényben - Útközben Csender Leventével 03:00

Belföld

Óriási segítséget kapnak a tartósan beteg gyermekek

Hetven tonna élelmiszerrel támogatja az egyik hazai üzletlánc a fogyatékos és tartósan beteg gyermekeket. A csomagokba alapélelmiszerek kerültek, az adományt márciusban az összes megyébe eljuttatják.

Már az adományliszt helyét is megtalálták az újbudai Kossuth Lajos Gyermekotthon lakói. Az intézmény 1968 óta gondoz pszichésen sérült, sok esetben hátrányos helyzetű családból érkező gyermekeket. Az egyik magyar tulajdonú üzletlánc alapítványa 70 tonna lisztet, cukrot, tésztát oszt a hazai gyermekotthonokban összesen 15 millió forint értékben.

„Nem degradálva az eddigi döntéseinket, de a lehető legszebb helyre most kerül ez az összeg – mondta Kemény Dénes, a Coop Segély Alapítvány kuratóriumi elnöke. – A gyerek arról soha nem tehet, hogy a sorsa és a családi körülményei milyenek.”

Az alapítvány három éve működik, 2010-ben hozták létre. „Bízunk abban, hogy ezzel a nemes céllal, ami elhangzott, más cégeknek is példát mutatunk, hogy segítsünk olyan gyermekeknek, akik önhibájukon kívül bajba jutottak” – fogalmazott Csepeli Lajos, a Coop Hungary Zrt. igazgatósági elnöke.

Idén 5 százalékkal, a költségvetésben tervezett infláció mértékével emelkedik a különleges ellátást igénylő gyermekek állami támogatása. Jelenleg 14 ezer fiatal él gyermekotthonokban, 2014-től a 12 éven aluliakat lehetőség szerint nevelőszülőknél helyeznék el.

„A családban való nevelés sokkal erősebb, és hosszú távon nagyobb lehetőséget ad – fogalmazott Soltész Miklós szociális államtitkár. – Ennek van olyan eredménye is, ha szabad anyagi oldalról megközelíteni, hogy olcsóbb családban nevelni a gyermekeket, mint otthonokban a költségvetés is jobban jár, de nem ez a fő szempont, sokkal inkább az első.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának eddig ezer szülő jelezte, hogy szívesen fogadna be hátrányos helyzetű gyermeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!