2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Orbán Viktor: Önvédelmi képesség szükséges a béke fenntartásáért + videó

A miniszterelnök szerint a háború oka leggyakrabban a gyengeség. Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban adott interjút.

  • Orbán Viktor: Önvédelmi képesség szükséges a béke fenntartásáért + videó

– A hadseregek megléte szükséges, az nem háborúhoz vezet. Furcsa módon a hadsereg hiánya vezet a háborúhoz – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorának adott interjúban. A miniszterelnök elmondta, hogy az erő, a hadsereg szükséges a háború elkerüléséhez, hiszen a háborúk oka leggyakrabban a gyengeség. A kormányfő szerint akkor fognak egy államot megtámadni, ha az ellensége úgy ítéli meg, hogy le tudja győzni. – Ha békét akarsz, készülj a háborúra – tette hozzá. A kormányfő szerint szükségesek a védelmi képességek és elég nagy baj, hogy Magyarország sokáig nem volt erős, de elkezdték a haderő fejlesztését.

Megáll-e Oroszország Ukrajna legyőzése után? 

Orbán Viktor szerint ez a legfontosabb kérdés, és tisztában van vele, hogy sokak szerint ez nem történne így. De a miniszterelnök azon a véleményen van, hogy az oroszok az ukrán hadsereggel sem bírnak, a NATO pedig 100-szor, de lehet, hogy 1000-szer is erősebb, mint Ukrajna, így Oroszországnak nem lenne érdeke megtámadnia a védelmi szövetséget. Leszögezte, hogy a NATO azért jött létre, hogy egy országként sorakozzunk fel a megtámadott tagállam mögött. Kiemelte, hogy a két világháborút megelőzően hosszan zajlott a háborúba lépés előkészítése, ami pedig most Brüsszelben és Washingtonban zajlik, az egyfajta hangulati előkészítésé egy közvetlen katonai konfliktusnak.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön belföldi vagy külföldi nyaralást tervez ezen a nyáron?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!