2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Áprilisban túl lehetünk a koronavírus-járványon

Akár már januárban be lehet oltani a krónikus betegeket és az időseket a koronavírus elleni védőoltással - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor hozzátette: a nagyobb adag európai vakcina áprilisra érkezhet, így akkor lehet vége a járványnak. Orbán Viktor hangsúlyozta, most elsősorban a maszkviselés szabályait kell betartani, így a rendőrség hétfőtől jóval szigorúbban bünteti a szabálytalankodókat.

  • Orbán Viktor: Áprilisban túl lehetünk a koronavírus-járványon

A szokásos péntek reggeli interjúra érkezik Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióba. A kormányfő, aki a koronavírus-járvány elleni védekezésről számolt be,

csak a beszélgetés idejére vette le a maszkot.

Nem az egyre több szabály, hanem a már meghozottak betartatása a megoldás - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjúban.

Mostanra mindenki hozzászokhatott a maszkviselésre vonatkozó szabályokhoz, ezért hétfőtől szigorúbb lesz az ellenőrzés, a rendőr már nem csak kérni fog

- szögezte le.

A kormányfő arról is beszélt, hogy

elegendő influenza elleni védőoltás áll rendelkezésre, amelyhez mindenki ingyen juthat hozzá.

Már a koronavírus elleni védőoltásra is van kilátás, a jövő év elején érkezhet az első, korlátozott mennyiségű szállítmány az európai gyártóktól

- tette hozzá Orbán Viktor. Először az idősek és a krónikus betegek kapják meg a vakcinát, ezzel enyhül a nyomás, a nagy számú oltóanyag pedig áprilisban érkezhet.

Orbán Viktor az Orvosi Kamarával való tárgyalásokról azt mondta,

az orvosoknak igazuk van abban, hogy a kirendelési szabályokat humanizálni kell.

Amikor járvány van, akkor vezényelni kell, de más időszakban joggal kérik a legemberségesebb eljárást - tette hozzá a miniszterelnök.

Nem akarunk nizzai eseteket látni Magyarországon 

Ha nem akarunk a nizzai eseteket látni Magyarországon, nem szabad migránsokat beengedni - ezt mondta a miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor úgy fogalmazott, az afrikai emberek jövője Afrikában van, a már itt lévő keveseken kívül Magyarország nem fog többet beengedni. Az olasz Liga párt vezetője szerint elfogadhatatlan, hogy a baloldali római kormány segítséget nyújt a terrorista migránsoknak. Matteo Salvini leszögezte: neki azért kell bíróság elé állni, mert ezeket a bűnöző bevándorlókat próbálta feltartóztatni.

Egy református templom felépítéséért tartanak majd hálaadó istentiszteletet

A kormányfő beszélt arról is, hogy október 31-én egy református templomot avatnak fel Budapest mellett. Mint mondta: a katolikus Nemeskürty Istvántól tanulta meg, hogy a reformáció mentette meg a magyar nyelvet és nemzettudatot a XVI. században azzal, hogy magyarra fordították a Bibliát. Ezt még a katolikus testvérek is elfogadhatják – tette hozzá.

HírTV

Kapcsolódó cikkünk: Sorra dőlnek meg a drámai koronavírus-rekordok Európában, Magyarország jól védekezik

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!