2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Sorra dőlnek meg a drámai koronavírus-rekordok Európában, Magyarország jól védekezik

Új rekordok dőltek meg Európa több országában is szerdán. Soha nem volt még ennyi új koronavírus-fertőzött Olaszországban, Németországban, Portugáliában, Bulgáriában, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában, minden korábbinál többen haltak meg Oroszországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában. Magyarország viszont kifejezetten jól védekezik, a halálozási arány az alacsonyabbak között van, sokkal jobban állunk például Belgiumnál, Spanyolországnál, Olaszországnál, Svédországnál, Franciaországnál és Hollandiánál is. Az adatok azt mutatják, hogy relatíve alacsony a pozitív tesztek aránya az összeshez képest, ez azt bizonyítja, hogy a WHO ajánlásainak megfelelően tesztelünk. Sorra dőlnek meg a koronaívrussal kapcsolatos rekordok Európában, szerdán több, mint 182 ezer új fertőzött volt.

  • Sorra dőlnek meg a drámai koronavírus-rekordok Európában, Magyarország jól védekezik

Rekordok dőlnek meg Európában

Az új napi fertőzések száma szerdán, október 28-án rekordot döntött Olaszországban, Németországban, Portugáliában, Bulgáriában, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában.A legtöbb új fertőzöttet Franciaországban (36437 fő) és Olaszországban regisztrálták (24991 fő) tegnap. Franciaországban volt már ennél magasabb adat is (52 ezer) és a járványügyi szakértők szerint a valós szám százezer körül lehet, de a hatóságok nem tudnak eleget tesztelni. Arról nem beszélve, hogy Párizsban és környékén gyakran 10 napot kell várni egy-egy teszt eredményére.

A koronavírusos halálozások száma tegnap minden korábbinál magasabb volt Oroszországban, Lengyelországban, Ukrajnában és Romániában.

Magyarország jól áll

Uniós összevetésben Magyarország a népességhez képest jól áll a halálozási statisztikát tekintve. Lényegesen

JOBBAN ÁLLUNK, MINT BELGIUM, SPANYOLORSZÁG, OLASZORSZÁG, SVÉDORSZÁG, FRANCIAORSZÁG, HOLLANDIA, ÍRORSZÁG, ROMÁNIA, LUXEMBURG, CSEHORSZÁG, PORTUGÁLIA ÉS BULGÁRIA.

Ha a WHO legfrissebb statisztikáját nézzük, akkor Magyarországon egymillió főre vetítve 159-en haltak meg a koronavírus-járványban. Belgiumban 939-en, Spanyolországban 749-en, Nagy-Britanniában 662-en, Olaszországban 620-an, míg Svédországban 585-en haltak meg.

LakosságarányosanCSEHORSZÁGBAN REGISZTRÁLTÁK A LEGTÖBB ÚJ FERTŐZÖTTET (1415-EN MINDEN EGYMILLIÓ EMBERBŐL) SZERDÁN,kicsivel lemaradva mögötte Szlovénia (1264) és Luxemburg (1262) következett. Magyarországon ez a szám 234.

ÖSSZESSÉGÉBEN BELGIUMBAN A LEGMAGASABB A FERTŐZÖTTEK ARÁNYA (30 261 EGYMILLIÓ LAKOSONKÉNT)

utánuk Csehország (27445) következik a sorban. Magyarország esetében 6747 ez a szám.

BELGIUMBAN HALTAK MEG A LEGTÖBBEN A KORONAVÍRUSJÁRVÁNY KEZDETE ÓTA (962-EN MINDEN EGYMILLIÓ LAKOSBÓL),

őket követi Spanyolország (744).

MAGYARORSZÁG ESETÉBEN JÓVAL KEDVEZŐBB A MUTATÓ: itthon 161-an haltak meg a vírus következtében egymillió emberből.

Belgiumban és Csehországban volt a legrosszabb helyzet a koronavírus miatti napi halálozásokat tekintve a szerdai adatok szerint: Belgiumban 1 millió főből 12, Csehországban pedig 11 halt meg egyetlen nap alatt, háromszor annyi, mint Magyarországon (4,4). Egyébként, Belgiumnál csak Peru védekezett rosszabb a világon a WHO felmérése szerint. 

Egy hét alatt Szlovéniában (6,44%), Litvániában (4,73%) és Szlovákiában (4,46%) emelkedett legdrasztikusabban az új fertőzöttek aránya, Magyarországon ez a szám csak 1,97 százalék.

Az október 20-i adatokhoz viszonyítva Szlovéniában (4,32%), Horvátországban (3,04%) és Lengyelországban (2,66%) emelkedett legjobban a napi, koronavírus miatti halálozások száma.  Magyarországon mindössze 0,32 százalékkal halt meg több ember a koronavírusban, mint egy hete.

Végül érdemes kitérni az elvégzett tesztek számára is: Magyarország már több mint 1 millió 30 ezer tesztet végzett el

A POZITÍV TESZTEK ARÁNYA, AZ UTOLSÓ ELÉRHETŐ ADATOK ALAPJÁN NÁLUNK A LEGALACSONYABB A VISEGRÁDI ORSZÁGOK KÖZÖTT.

Ez is azt mutatja, hogy a nemzetközi gyakorlatnak és a WHO ajánlásainak megfelelően tesztel Magyarország.

 

Origo

Kapcsolódó:

Operatív törzs: Hétfőtől szigorodnak a maszkviselés szabályai

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!