2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Orbán Viktor: Nagy erők állnak a háborúpárti álláspont mögött + videó

Nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen – erről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, bár a titkosszolgálatok még dolgoznak a Robert Fico elleni merénylet körülményeinek felderítésén, de annyi biztos, hogy egy progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti elkövetőről van szó.

  • Orbán Viktor: Nagy erők állnak a háborúpárti álláspont mögött + videó

Gulyás Márton: Akár katonai segítséget is biztosítanál-e?

Márki-Zay Péter: … ha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként minden módon, amit a NATO eldönt azon belül, a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának.

Gulyás Márton: Akár katonait is?

Márki-Zay Péter: Hát, ha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

Így nyilatkozott több mint két évvel ezelőtt az ellenzék akkori közös miniszterelnök-jelöltje a Partizánnak. Később Karácsony Gergely főpolgármester már nem csak fegyverszállításról beszélt.

A városvezető az ATV-ben azt mondta, szerinte konkrétan már háborúban is állunk Oroszországgal.

Műsorvezető: Mondjuk egy nagyon apró pontosítás, hogy szerencsére nem állunk háborúba senkivel.

Karácsony Gergely: Hát én azt gondolom, hogy de.

De idén márciusban a francia elnök friss kijelentése is hatalmas hullámokat vert. Emmanuel Macron egy párizsi konferencia után azt mondta, nem kizárható, hogy nyugati alakulatok jelenjenek meg Ukrajnában. Május közepén pedig a közösségi médiában közzétett bejegyzésében arról beszélt, eljön az a pont, amikor a nyugati erőknek be kell szállni az orosz-ukrán konfliktusba.

Ha nem védjük meg Ukrajnát, akkor Oroszország Romániát, Lengyelországot, Litvániát és más országokat is megtámadhat. Ezzel elveszítenénk minden hitelességünket és biztonságunkat. A jövőnk forog kockán. Többet kell segítenünk, a következő hetekben, ezt is fogjuk tenni, több felszerelést szállítunk az ukránoknak. Egy bizonyos ponton, ha az oroszok túl messzire mennek, nekünk európaiaknak készen kell állnunk arra, hogy visszatartsuk őket

– hangsúlyozta a francia elnök.

Csütörtökön az Origo nyilvánosságra hozott egy videót a szlovák miniszterelnökre támadó progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti elkövetőről: a lap szerint a merénylő már egy április végi, kihelyezett kormányülésen is tüntetett Robert Fico ellen. Azt írták, Juraj Cintula Ukrajna mellett tüntetett és gyűlölte a szlovák miniszterelnök békepárti politikáját. Az Origo szerint többek között azt kiabálta, hogy „Éljen Ukrajna!”, „Árulók!”, „Elég volt Ficóból!”.

Nem indokolatlanok azok a kombinációk, amelyek összefüggésbe hozzák a merényletet a háborúval. Nagy erők állnak a háborúpárti politikusok mögött

– mondta szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök. 

A kormányfő a Kossuth Rádióban leszögezte, bár a titkosszolgálatok még dolgoznak a Robert Fico elleni merénylet körülményeinek felderítésén, de annyi biztos, hogy progresszív baloldali gondolkodású, háborúpárti elkövetőről van szó.

Orbán Viktor kijelentette,Európában az erőszak szintje nő: terrortámadások voltak az elmúlt években Európában, majd jött a háború, és megkezdődött Európa átdolgozása, hogy békepártiból háborúpártivá váljon.

A Soros-birodalomtól kezdve, a fegyveripar, a hitelezők, tehát itt nagykutyák és nagy erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy ez a háború folytatódjon, sőt, kiterjedjen – hangsúlyozta a miniszterelnök. 

Orbán Viktor hozzátette: két évvel ezelőtt a németek még csak sisakokat akartak küldeni Ukrajnába, ma pedig már katonák küldéséről egyeztetnek az európai vezetők, maga a NATO is.

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Bayer Zsolt rámutatott: "Fogalmazzuk meg másképp. Ez a világ a Soros-féle nyitott társadalom, a határok nélküli összenyitott világ és az Európai Parlament, a Bizottság és a Bíróság tagjainak nagy részét ugyanaz a vén gazember fizeti. Mi pedig, mi pedig ki fogunk maradni ebből az elmebajból. Ki fogunk maradni bármi áron."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!