2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor: Mindenki oltassa be magát!

Búcsú a kötelező maszkhasználattól. Ma délután meghaladta az 5.5 milliót a beoltottak száma. Orbán Viktor a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy elképzelhető, hogy lesz negyedik hullám, de aki be van oltva, az ebből valószínűleg kimarad.

  • Orbán Viktor: Mindenki oltassa be magát!

Itt vannak a nemzeti konzultáció kérdései

A kormány a Facebook-oldalán közzétette a most induló nemzeti konzultáció kérdéseit.

Elérhető az uniós oltási igazolás, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

Magyarország, miután elsőként vezette be a védettségi igazolványt és az oltást igazoló applikációt, július elsején bevezeti az uniós védettségi igazolást is - írja a kormány hivatalos tájékoztató oldala.

Ma elérjük az 5,5 millió beoltottat

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy az elmúlt 24 órában sem volt halálos áldozata a vírusnak. 76 ember van kórházban lélegeztető nélkül, és 22-en vannak lélegeztetőn. Ma eléri az első oltások száma az 5,5 milliót, míg a második oltás esetében az 5 milliót. Mindezek alapján újabb könnyítések jönnek - tette hozzá.A politikusok ne képezzék át magukat járványügyi szakemberré, és azt lehet mondani a világ nagy részében készpénznek veszik a negyedik hullámot szeptember-októberre, de aki be van oltva az kimaradhat ebből a negyedik hullámból.

Orbán Viktor: Mindenki oltassa be magát!

A kormányfő szólt arról is, hogy a beoltottak esetében is előfordulhat megbetegedés a negyedik hullámban, de a súlyos lefolyástól megvéd az oltás. Ez ma a világ virológiai szakembereinek a véleménye - tette hozzá. Orbán Viktor közölte, hogy Magyarország teljesen felkészült a negyedik hullámra. Mindenkit arra kért, hogy oltassa be magát, mert így elkerülheti a megbetegedést - tette hozzá.Ez egy olyan vírus, ami meg fogja találni az embert.

Kell-e harmadik oltás?

Orbán Viktor elmondta, hogy egyelőre nem oltanak harmadszorra. Mindenkinek az egyéni felelőssége, hogy beoltatja-e magát, és viselnie kell ennek a következményeit. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a harmadik oltásnak milyen hatása lenne.A gyógyszergyártók sem egyértelműek ebben a kérdésben, lehet, elérkezik az a pillanat, amikor a szakemberek szerint kell a harmadik oltás, de egyelőre türelmesnek kell lenni.

Ez történik, ha meglesz az 5,5 millió beoltott

Ha meglesz az 5,5 millió beoltott, akkor nem lesz kötelező a maszkviselés a szociális intézményekben és a kórházakban - mondta a kormányfő. Nem kell védettségi igazolvány több helyre sem. Három helyen marad fenn a védettségi igazolvány: sportrendezvény, zenés-táncos rendezvények, zárt térben tartott koncertszerű rendezvények. Orbán Viktor szólt arról is, hogy a nyitás önmagában segíti a gazdasági teljesítményt, de a fogaskerekek csikorognak. Egyelőre sokan nem tudják, mi jön. A gazdasághoz szükséges aktivitás lassabban indul meg - tette hozzá.Ha csak magától hagyjuk újraindulni a gazdaságot, akkor az lassabb lesz, ezért szükséges lökést adni.

Így lép fel a kormány az áremelkedés ellen

Orbán Viktor bejelentette, hogy októbertől kiviteli korlátozást rendeltek el az építőipari termékekre. Mindezzel párhuzamosan egy állami elővásárlási jogot is bevezetnek. Kiszélesítik a távmunkát, 17 városban döntöttek munkahelyteremtő beruházásokról, valamint az állami cégek esetében egy 3 éves bérmegállapodást kötöttek - tette hozzá. Az áremelkedések megfékezése érdekében, ha bizonyos árszint felett értékesítenek, akkor az extraprofitra különadót vetnek ki. Egy bánya esetében a megnyert koncessziót egy éven belül el kell indítani, ha nem így történik, akkor elveszti az illető a koncessziót - mondta a kormányfő. 

Gyarmattartó tempó az unióban

Orbán Viktor az uniós csúcsról azt mondta, a migrációnál, a bankadónál is támadták az országot, de senkinek nem maradt adósa a különféle támadások esetében. Van egy gyarmattartó tempó az Unióban, ennek a legjobb példája a holland kormányfő - tette hozzá. Az egész mögött egy morális felhatalmazás is van, így a holland kormányfő személyesen meg van győződve arról, hogy ő magasabb rendű, mint a magyarok - tette hozzá. Sokan a gyarmattartó múltból magukkal hozták ezt a gyarmattartó attitűdöt - mondta a kormányfő.

A szülői elsőbbség mellett áll Magyarország

Nyugaton úgy döntöttek, hogy NGO-k neveljék a gyerekeket, míg nálunk nem ez a döntés született - mondta a kormányfő. A törvény sem szól a 18 éven felüliekről, hanem csak a gyerekekről - tette hozzá. A szülői elsőbbség jogát az állammal és az iskolával szemben mi elismerjük.

Ez a Soros-hálózat érdeke

A Soros-hálózat abban érdekelt, hogy minél negatívabb színben tüntessék fel Magyarországot - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint a szülőkön kívül senki más ne szóljon bele a szexuális nevelésbe.

Orbán Viktor: Fel kell készülni egy nagyobb migrációs hullámra

Orbán Viktor a migárcióról azt mondta, ha Afganisztánban összeomlás lesz, akkor nagyon jelentős migrációs hullám lesz. Magyarországnak is érdemes részt vennie az afgán stabilizációban. A magyar helyzetet elemzve megállapította, hogy tavaly 10 ezer, míg idén eddig 38 ezer illegális migráns jelent meg az országhatáron. Fel kell készülni egy nagyobb migrációs nyomásra - tette hozzá.

Ez a nemzeti konzultáció legfőbb kérdése

A kormányfő szólt arról is, hogy a nemzeti konzultáció legfőbb kérdése, hogy milyen világra készülünk. Fel kell készülni a veszélyek korszakára, és meg kell erősíteni a migráció ellenes álláspontot. Szeretném, ha fennmaradna az egység az utóbbi álláspont mögött.

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!