2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Orbán Viktor: Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz + videó

Háború és béke kérdésében ez a választás sors-döntő lesz - mondta a miniszterelnök Tiszaújvárosban. Orbán Viktor mindenkit arra kért, hogy a június 9-ei választásokon álljanak ki a béke mellett, és segítsenek elzavarni a "brüsszeli héjákat". Szerinte a mai európai politika le akarja építeni az ipart. A kormányfő emlékeztetett: a háborúban csak hadianyagra van szükség, a háborúban a munkaerőt a frontra viszik.

  • Orbán Viktor: Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz + videó

Olyan ez, mint a céllövöldében. Azt a célpontot a legnehezebb kilőni, amelyet a legtöbb hurkapálca tart - hangsúlyozta Orbán Viktor a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján. A miniszterelnök szerint a Mol Magyarország legértékesebb, több lábon álló vállalatává vált és ugyanazt az utat járja be, mint a magyar gazdaság.

Orbán Viktor a legfejlettebb iparágak meghonosítását ígérte Magyarországon. A kormányfő hangsúlyozta: a magyar iparpolitika képes lesz elegendő energiát és jól képzett munkaerőt is az ipar rendelkezésére bocsátani.

A miniszterelnök rámutatott: a mai európai politika nem támogatja az ipart, veszélyesnek tartja, korlátozni, leépíteni akarja, ezt zöldítésnek titulálva, azonban rengeteg ipari kapacitást veszik el az úgynevezett zöldítés folyamatában.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az elhibázott iparpolitika mellett ma a legnagyobb veszélyt a háború jelenti. Mint mondta, a háborúban nincs szükség bútoriparra, textiliparra, autóiparra vagy iparágakra. A háborúban a munkaerő nem a gyárba megy, hanem a frontra viszik. 

A kormányfő emlékeztetett: sokan vannak ma Európában, akik mégis háborúba vezetnék a kontinenst és ebbe belerángatnák Magyarországot is. Ezért a nagy gazdasági tervek mellett, figyelmet és energiát kell szentelni arra, hogy ezeket az erőket megfékezzük, visszaszorítsuk és letörjük - tette hozzá Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!