2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Belföld

Orbán Viktor: Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt

Az „Európa cenzúrázatlanul” című webkonferencián Aleksandar Vucic, a Szerb Köztársaság elnöke, Janez Jansa, a Szlovén Köztársaság elnöke, Francois-Xavier Bellamy, EP-képviselő, filozófus és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszéltek.

  • Orbán Viktor: Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt

„Most 2020-at írunk, és látjuk a történelem végének a végét. Pontosan erről beszélünk majd ma. Az új évezred egy válsággal indult, egy terrortámadással. Ezt követően egy pénzügyi válság megmutatta, mekkora szükség van az államokra, amikor a pénzügyi világ összeomlik. Aztán idén a világjárvány emlékeztetett bennünket arra, hogy a múlt ősi félelmei nem tűntek el: habár körbevesz bennünket a technológia, ismét átéltük azt az érzést, hogy életben lenni nem más, mint sebezhetőnek lenni”

- fogalmazott Francois-Xavier Bellamy, EP-képviselő, filozófus.

„Úgy vélem, hogy mindannyiunk számára a legkeményebb időszak jön. Nemcsak hármunk számára, hanem egész Európában számára. (…) Láttam a mai előrejelzéseket az európai gazdaságra vonatkozóan és ezek az előrejelzések csökkenést mutatnak, a számok a vártnál is jobban csökkennek”

- mondta Aleksandar Vucic, a Szerb Köztársaság elnöke.

„Úgy gondolom, hogy a Brexit egy stratégiai katasztrófa, az Európai Unióról pedig sok minden elmondható, de a létrejöttének egyik oka az erőegyensúly elérése. A Brexit jelentős mértékben eltolta ezt az egyensúlyt, tehát egy új stratégiára van szükség. Úgy gondolom, hogy az európai projekt jövője, sikere nagy mértékben az erre a kérdésre adott választól függ. Nevezetesen attól, hogy milyen új erőegyensúlyt tudunk elérni”

- vélekedett Janez Jansa, a Szlovén Köztársaság elnöke.

„Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt. Koncentráljunk csak bizonyos tényekre, ugyanis ez nem véleménykérdés, hanem tényeken alapul. 1990-ben a reprodukciós ráta az Európai Unióban 1,8 százalék volt, 2008-ra 1,6 százalékra csökkent, és 2018-ban 1,5 százalékra esett vissza. Ez azt jelenti, hogy Európa demográfiai szempontból lejtőn van.  A házasságkötések éves száma is ugyanezt a mintázatot adja. (…) Tehát az a kontextus, amelyben Európa jövőjéről beszélünk, nem más, minthogy a kontinensünk visszavonulóban van”

- jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

 

 

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!