2021. 09. 22. Szerda Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Belföld

Orbán Viktor: Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt

Az „Európa cenzúrázatlanul” című webkonferencián Aleksandar Vucic, a Szerb Köztársaság elnöke, Janez Jansa, a Szlovén Köztársaság elnöke, Francois-Xavier Bellamy, EP-képviselő, filozófus és Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke beszéltek.

„Most 2020-at írunk, és látjuk a történelem végének a végét. Pontosan erről beszélünk majd ma. Az új évezred egy válsággal indult, egy terrortámadással. Ezt követően egy pénzügyi válság megmutatta, mekkora szükség van az államokra, amikor a pénzügyi világ összeomlik. Aztán idén a világjárvány emlékeztetett bennünket arra, hogy a múlt ősi félelmei nem tűntek el: habár körbevesz bennünket a technológia, ismét átéltük azt az érzést, hogy életben lenni nem más, mint sebezhetőnek lenni”

- fogalmazott Francois-Xavier Bellamy, EP-képviselő, filozófus.

„Úgy vélem, hogy mindannyiunk számára a legkeményebb időszak jön. Nemcsak hármunk számára, hanem egész Európában számára. (…) Láttam a mai előrejelzéseket az európai gazdaságra vonatkozóan és ezek az előrejelzések csökkenést mutatnak, a számok a vártnál is jobban csökkennek”

- mondta Aleksandar Vucic, a Szerb Köztársaság elnöke.

„Úgy gondolom, hogy a Brexit egy stratégiai katasztrófa, az Európai Unióról pedig sok minden elmondható, de a létrejöttének egyik oka az erőegyensúly elérése. A Brexit jelentős mértékben eltolta ezt az egyensúlyt, tehát egy új stratégiára van szükség. Úgy gondolom, hogy az európai projekt jövője, sikere nagy mértékben az erre a kérdésre adott választól függ. Nevezetesen attól, hogy milyen új erőegyensúlyt tudunk elérni”

- vélekedett Janez Jansa, a Szlovén Köztársaság elnöke.

„Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt. Koncentráljunk csak bizonyos tényekre, ugyanis ez nem véleménykérdés, hanem tényeken alapul. 1990-ben a reprodukciós ráta az Európai Unióban 1,8 százalék volt, 2008-ra 1,6 százalékra csökkent, és 2018-ban 1,5 százalékra esett vissza. Ez azt jelenti, hogy Európa demográfiai szempontból lejtőn van.  A házasságkötések éves száma is ugyanezt a mintázatot adja. (…) Tehát az a kontextus, amelyben Európa jövőjéről beszélünk, nem más, minthogy a kontinensünk visszavonulóban van”

- jelentette ki Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

 

 

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Nőni fog a nyomás a határon

A kerítés jó és erős, ha több emberre lesz szükség, akkor vezényelnek még embereket. 2021. szeptember 22.

Nemzetközi színtérre lépett a KINCS

Együttműködési megállapodást írt alá a Katalán Nemzetközi Egyetem Családtudományi Intézete és a Kopp Mária Intézet. 2021. szeptember 22.

Áder János: A klímaváltozás gyorsabb, mint eddig bármikor

Fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!