2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Orbán Viktor: Aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit!

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés épületében nyilatkozott újságíróknak az Európai Bizottság (EB) elnökének, Jean-Claude Junckernek újabb botrányos kijelentései kapcsán.

  • Orbán Viktor: Aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit!

Az Origo beszámolója szerint Magyarország miniszterelnöke a sajtó jelen lévő képviselőinek a kérdésére válaszolva leszögezte, hogy

aki Marx-szobrot koszorúz, az idegengyűlöletből ne oktasson senkit, mert az idegengyűlölet nagy mesterét Karl Marxnak hívták.

A portál felidézi, Jean-Claude Juncker a kommunista filozófus és közgazdász születésének a 200. évfordulóján, 2018 májusában, a németországi Trier városában részt vett Karl Marx szobrának a felavatásán.

A szobrot egyébként a Kínai Népköztársaság ajándékozta Marx szülővárosának.

Európa első embere ezzel a tettével megalázta a kommunizmus 110 millió halálos áldozatát, és nem utolsósorban egy olyan személyiség emléke előtt tisztelgett, aki a modern antiszemitizmus egyik elméleti megalapozója volt.

Marx többek között 1843-as Zsidó kérdés című írásában például azt feszegeti, hogy

a judaizmus valós lényege a gyakorlati és személyes szükségletek ellátása, alapja a kereskedelem, profán istene a pénz és az egoizmus.

Ennél is tovább megy a kommunista filozófus a Tőkében (1867), ahol így gyalázkodik: „Minden árucikk csak pénzt hoz a körülmetélt zsidóknak.” Ez szó szerinti idézet...

Barátjának, Engelsnek írt levelében is egészen aljas módon beszél a zsidókról, „kis-zsidóknak”, „néger-zsidónak” nevezi őket.

Az sem mellékes, hogy a náci antiszemita államrendszer előszeretettel használta ezeket a Marxtól származó idézeteket propagandának.

Origo

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!