2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Orbán Viktor: A Jobbik sem nyerni, sem veszíteni nem tud + videón Jakab Péter újabb balhéja

Remélem a krumplit kifizették, ha már a varrónőket nem fizették ki - így reagált Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben arra, hogy Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője egy zsák krumplival akciózótt az ülésteremben az azonnali kérdések alatt.

  • Orbán Viktor: A Jobbik sem nyerni, sem veszíteni nem tud + videón Jakab Péter újabb balhéja

Jakab Péter jelentkezett felszólalásra, aki azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy milyen a félelmen és szegénységen vett győzelem íze. A jobbikos politikus szerint az emberek félelemből szavaztak Koncz Zsófiára, a Fidesz-KDNP jelöltjére. Azt mondta, Orbán Viktor csak ellenségképet gyárt, gyűlőletet szít a nemzetet megosztja, a magyarokat pedig igyekszik nyomorban tartani. Jakab szerint a nemzetnek nem alamizsnára van szüksége. 

Válaszában Orbán Viktor úgy kezdte, köszönjük a gratulációkat

Szerinte Jakab Péter szavain nem lehet tudni, hogy sírni, vagy nevetni kellene, hiszen úgy beszél a borsodiakról, hogy az tönbb, mint megalázó. 

Amit Jakab Péter előad, az egyszerre szánalmas és nevetséges

- tette hozzá.

Úgy fogalmazott, ahogy önök lebontották a kétharmadot arról a Gyalog galopp fekete lovagja jut eszébe,

egyezzünk ki döntetlenben.

Jakab Péter szerint az ellenzék a hazugságra igazsággal válaszol, a gyűlöletre összefogással. 

Holnap 106 körzetben fogunk összefogni (...) egyszer s mindenkorra véget vetünk az ön krumplikirályságának

- jelentette ki.

 
Újabb jobbikos botrány a parlamentben.
 

Jakab Péter felemelt egy zsák krumplit és kijelentette: a borsodiak azt üzenik Orbánnak eszébe ne jusson ezzel megalázni őket, mert pórul fog járni. 

Felszólalása után a jobbikos képviselő oda akarta vinni a krumlit a miniszterelnöknek, de a kormánypárti politikusok ebben megakadályozták. Jakab István, a parlament alelnöke figyelmeztette a Jobbik frakcióvezetőjét. 

Orbán Viktor annyit mondott: reméli a Jobbik fizetett a krumpliért, ha már a varrónőket nem fizették ki. 

Kiemelte, a Jobbik sem nyerni, sem veszíteni nem tud. 

Orbán Viktor: Paprikás krumpli

Jakab Péter hétfői akciójáról a miniszterelnök is megemlékezett a közösségi oldalán.

Szakács László, az MSZP képviselője azt kérte, hogy a kormány függessze fel a családok kilakoltatását és a végrehajtásokat is. Orbán Viktor közlése szerint a kormány a napokban vetett ki újabb bankadót és gyűjtött be 50 milliárd forintot a válság kezelése érdekében. 

Nem csak a tőketörlesztést halasztottuk el, hanem a kamattörlesztést is

- mutatott rá a politikus. 

November 15-től egész télen kilakoltatási moratórium van

- emelte ki.

Arató Gergely, a DK képviselője szerint terjed a járvány, de a kormány nem tesztel. Állítja, háromszor több teszt kellene. Kérdése: elkezdenek tesztelni vagy leállítják az országot?

Orbán Viktor válaszában elmondta, erőt kiván a betegeknek a küzdelemhez, amit most folytatnak. A több mint 904 ezer elvégzett PCR teszt mind ingyenes volt, csak azokról a tesztekről van statisztika, amit ők rendelnek el. Az antigén teszt a PCR teszthez hasonló megbízhatóságú, a jövőben pedig ennek a bevezetése is vélhetően meg fog indulni. 

Keresztes László Lóránd az LMP képviselője arról beszélt, hogy közszolgáltatások egyre rosszabb állapotban vannak. Szerinte a közszolgáltatások a bedőlés szélén állnak. Válaszában a kormányfő kiemelte, a víz ügyében Magyarországnak van egy 100 éves fejlesztési terve, ezek között szerepel a teljes magyar vízellátás és a rendszer modernizációja, amit a következő években végre fognak hajtani. 

Az azonnali kérdések és válaszok órájában Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője Orbán Viktornak azonnali kérdést tett fel „Mit gondol, Miniszterelnök Úr?” címmel.

Szabó Tímea felszólalását azzal kezdte, hogy gratulált Orbán Viktornak unokája megszületéséhez. Ezután az orvosok béremeléséről szóló törvényről beszélt, amely szerinte jószándékú, de félrecsúszott. A képviselőasszony szerint becsúszott két olyan paragrafus a törvénybe, amely katasztrófába sodorhatja az egészségügyet.

„Az egyik ilyen, hogy minden orvost akár maximum két évig az ország bármely más pontjára átvezényelhetik, a másik pedig az, hogy az orvosok nem vállalhatnak másodállást.” – mondta.

A miniszterelnök válaszában elmondta, a törvényt 100 százalékban szavazta meg a parlament, ami egy nagy politikai és lelkierő a részletszabályok kidolgozásához, mert a kormány számára is fontos, hogy milyen arányban támogatja az Országgyűlés a javaslatokat.

„A két kérdés, amit ön fölvetett, csak kettő a sok kérdés közül, amelyet még szabályozni kell. Ha ön elolvassa, 16 vagy 18 olyan kiutaló szabályt talál benne, ami azt mondja, hogy abban a kérdésben még rendeletet kell alkotni. Ez érvényes egyébként a vezénylésre is. A vezénylésről mond valamit a törvény, annak keretein belül pedig majd kormányrendeletben fogjuk azokat a szempontokat is értelmezni, amiket ön mond.(…)”

-          reagált a miniszterelnök.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!