2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Orbán Viktor: A baloldal célja az Európai Néppárt gyengítése

A baloldalról indul a Fidesz elleni támadás, a valódi cél pedig az Európai Néppárt (EPP) gyengítése – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a migrációval foglalkozó kormányzati kampánnyal szembeni bírálatokról a Welt am Sonntag című konzervatív vasárnapi német lapnak.

  • Orbán Viktor: A baloldal célja az Európai Néppárt gyengítése

A kormányfővel készített interjúból szombaton előzetesen ismertetett részletek szerint a migrációval foglalkozó kormányzati kampány révén a Fidesz EPP-tagságának megszüntetésére irányuló törekvésekkel kapcsolatban Orbán Viktor kiemelte, hogy „a támadás valójában a baloldalról érkezik”, és nem azért, hogy a Fideszt, hanem azért, hogy az EPP-t gyengítsék.

Amikor mi már nem leszünk, majd az olaszokra rontanak rá, és utánuk az osztrákok kerülnek sorra – tette hozzá Orbán Viktor, megjegyezve, hogy „ezt hívják szalámitaktikának”.

A világ, vasárnap. Ezzel a címmel osztotta meg a német Welt am Sonntag legújabb számát a miniszterelnök saját Facebook-oldalán. A lapnak főként arról beszélt Orbán Viktor, hogy miért támadják a migrációval foglalkozó plakátkampányt. A miniszterelnök az interjúban kifejtette: baloldalról indul a Fidesz elleni támadás, a valódi cél pedig az Európai Néppárt gyengítése.

http://www.miniszterelnok.hu/orban-viktor-interjuja-a-welt-am-sonntag-cimu-ujsagnak/?fbclid=IwAR37mjASiX_8QeSSoqI7E0mAvALJM8ofi0kD-2zT921Y8nbEx3mlt7lpdik

Álláspontja szerint szalámitaktikáról van szó, vagyis amikor mi már nem leszünk, akkor az olaszokra rontanak rá, majd az osztrákok következnek. A plakátkampány bírálóit – Lenin nyomán – hasznos idiótáknak nevezte. Kifejtette, hogy ezek az emberek azt hiszik, hogy szellemi harcot vívnak, de valójában hatalmi érdekeket szolgálnak. Az eddigi kampány két fő alakjával kapcsolatban Soros György, üzletemberrel és Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével kapcsolatban kifejtette, hogy a kampány következő szakaszában, ami már pártkampány lesz, újabb szereplő Frank Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke jelenik majd meg. Azért Timmermans váltja Junckert, mert ő bevallottan Soros György szövetségese. A német-magyar kapcsolatokat illetően szóba került a migrációs válság is, erről Orbán Viktor azt mondta: a magyarok és a németek ugyan máshogyan látják, de ettől még a két ország viszonya ugyanúgy jó. Az interjút azzal zárta a kormányfő, hogy márciusban találkozik majd Angela Merkel utódjával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!