2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Orbán Viktor: 2014 a rezsiharc éve lesz

A rezsiharc éve lesz 2014 – így jellemezte a következő időszakot Orbán Viktor miniszterelnök a 12. Kötcsei Polgári Pikniken. Közben a Fidesz közleményben jelentette be: országjárásba kezdenek a párt képviselői, hogy megköszönjék a rezsicsökkentés melletti kiállást.

Hátizsákkal érkezett a miniszterelnök a Kötcsei Polgári Piknikre. A rendezvényt most is zárt ajtók mögött tartották. Orbán Viktor beszédéről a sajtófőnöke árult el részleteket. A miniszterelnök a rezsiharc évének nevezte 2014-et: szerinte az ellenzék és a külföldi energiaszolgáltatók is a kormány ellen fognak majd fellépni, és kísérletet fognak tenni arra, hogy visszaemeljék a rezsiárakat, ezért olyan közműszolgáltatási törvény kell, amely kizárja a profitot a lakossági közműszolgáltatásoknál.

Közben a Fidesz politikusai országjárásba kezdtek, hogy népszerűsítsék a rezsicsökkentést. A körutat Hende Csaba kezdte, Bicskén. A párt közleménye szerint a fatüzelést és a széntüzelést használó családok terheit is enyhíteni akarják. „November elsejével ismét az áram, a gáz és a távfűtés ára fog további 11,1 százalékkal csökkenni, ez azt jelenti, hogy éves szinten 20 százalék lesz az árcsökkentés” – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

Az MSZP alelnöke szerint a családok terhei nagyobb mértékben nőttek, mint amennyit a rezsicsökkentéssel visszakapnak. „Megint bocsánatot kérek, megint löknek valamit oda, ahol legnagyobb a szükség, ahelyett, hogy ezt három és fél évvel ezelőtt, mindenfajta politikai hercehurcától függetlenül megtették volna – közölte Gúr Nándor. – A rezsicsökkentéssel kapcsolatban pedig az az álláspontom, személyes álláspontom, hogy van mit visszaadniuk, van mit visszaadniuk, ez töredéke annak, amit elkövettek az emberekkel szemben rezsiemelés tekintetében” – mondta az MSZP alelnöke.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese a Hír TV P8-című műsorában arról beszélt: a rezsicsökkentés a szolgáltatás minőségét nem befolyásolhatja. „Az állam bizonyos elvárásokat támaszt a közműszolgáltatókkal szemben, ha ezeknek ők nem tudnak megfelelni, akkor az állam bizonyos eszközökkel ki tudja kényszeríteni azt. Akár bírságokkal, akár más formában. Sőt, végső soron senkinek nem kötelező tulajdonosként Magyarországon ilyen jellegű beruházásokban közreműködnie. Ott, ahol a tulajdonos el akarta adni a saját érdekeltségét a kormány nyitott volt, hogy tárgyaljon ezekről” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Gulyás Gergely szerint a szolgáltatók évekig extraprofitot szereztek Magyarországon, de nyereségük nagy részét nem beruházásokra fordították.

Újabb rezsicsökkentést hoz a november
Eddig több mint 400 milliárd forintot takarítottak meg a magyar családok a rezsicsökkentésnek köszönhetően. Döntött a kormány: november elsejével folytatódik a mérséklés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!