2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Orbán szerint hisztériakeltés zajlik, újabb botrány a Jobbiknál

Már postázzák a Nemzeti konzultáció kérdőíveit, Orbán Viktor szerint hisztériakeltés zajlik a CEU ügyben, közben az osztrák hatóságok kiadták Magyarországnak az erőszakkal vádolt afgán migránst és újabb botrányok a Jobbiknál.

  • Orbán szerint hisztériakeltés zajlik, újabb botrány a Jobbiknál

A héten indul a gyermekes családok támogatásáról szóló Nemzeti Konzultáció - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin elmondta: a tíz eldöntendő kérdés között szerepel a gyerekeket nevelő családoknak járó támogatások kétharmados védelmének biztosítása, továbbá a beteg gyereküket otthon ápoló családtagok támogatása is. Az államtitkár szerint erős üzenetet küldhetnek az emberek Brüsszelnek: azt, hogy Európa megújulása elképzelhetetlen a családok megerősítése nélkül, és Magyarország nem akar bevándorlást, nem akar népességcserét.

Amerikaiak buktatták le a CEU-t - írja a Magyar Idők. A lap értesülései szerint az intézménynek nincs megfelelő képzése az Egyesült Államokban. Az újság egy hangfelvételre hivatkozik, amiből az derül ki, hogy az intézmény nem indított közös képzést a new yorki Bard College-dzsal, Enyedi Zsolt rektorhelyettes pedig azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy a közös szakon csak oklevél szerezhető. A miniszterelnök hisztériakeltésről beszél.

Kína gazdasága állócsillag lesz a nemzetközi gazdasági térben, így meg kell tanulni az ázsiai országhoz ideológia mentesen közeledni, mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kínai és 16 európai központi bank elnöke előtt a Budai Várban. Orbán Viktor kiemelte: Magyarország óvatosan közeéít az eurozóna felé. A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint fel kell készülni az újabb válságokra, és ilyen esetben a jegybankok függetlenségét megőrizve szorosabbra kell fűzni az együttműködést a kormányok és központi bankok között.

Név nélküli bankkártyákat bocsájtott ki az Európai Unió bizottsága és az ENSZ menekültügyi főbiztossága migránsoknak- mondta Kósa Lajos. A honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke szerint 25 és 83 ezer darab között adhattak ki ezekből. Számításai szerint eddig közel 130 millió eurót utalhattak ki, az összeghez pedig Soros György is hozzájárult. A kormánypárti politikus azt mondta, ezzel az Unió a terrorizmust, az embercsempészetet és a bűnözést finanszírozza az adófizetők pénzéből.

Megszűnik az előadó-művészeti szervezetek TAO-támogatása, köznyelven a kultur-TAO. Ezt a volt kulturális államtitkár közölte Facebook oldalán. L. Simon László azt írta: az országgyűlés Gazdasági Bizottsága megtárgyalta és benyújtotta a Parlamentnek azt a módosító indítványt, amely szerint 2019-től nem lehet előadó-művészeti szervezettel megállapodást kötni adókedvezmény igénybevételére. A kultur-TAO helyett a kormány a 2019-es tartalékkeretből, vagy a 2019-es költségvetés módosításával biztosít forrást. A feltételrendszereken pedig már dolgoznak az Emberi Erőforrás Minisztériumában.

Közérdekű bejelentéssel fordul a Fidesz a főügyészséghez, hogy vizsgálja meg a Migration Aid működésének törvényességét – jelentette be a Honvédelmi Minisztérium államtitkára. Németh Szilárd emlékeztetett, hogy a szervezet Éjjeli Őrség néven akar párttá alakulni azért, hogy a bevándorlási különadó fizetését elkerüljék. /Senki nem vonhatja ki magát a törvények alól, így a Soros György által támogatott szervezet sem teheti meg ezt – tette hozzá az államtitkár.

A kormány szerint bebizonyosodott, hogy Elios-vizsgálatot összegző dokumentum egy brüsszeli kampányjelentés volt. A kabinet úgy látja az uniós politikusok megpróbálták befolyásolni a magyar választásokat, de az alapos magyar hatósági vizsgálat cáfolta a brüsszeli rágalmakat. A rendőrség bűncselekmény hiányában szüntette meg a nyomózást. Az Elios több településen is dolgozott a közvilágítás korszerűsítésén. A közbeszerzési eljárásokban az Európai Csalás Elleni Hivatal talált szabálytalanságokat, melyek alapján a Pest Megyei Főügyészség még januárban elrendelte a nyomozást.

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség a korábbi jobbikos Szabó Balázs és Tényi István a jobbik pénzügyeivel kapcsolatos feljelentéseivel összefüggésben. A fővárosi főügyészség szóvivője a Hír TV-vel azt közölte, hogy mivel az ügyben nem zárható ki a költségvetési csalás gyanúja, ezért az ügyészség a Nemzeti Adó és Vámhivatalt bízta meg az ügy további vizsgálatával..

Hangos vitában lemondott elnöki tisztségéről Gémesi György. Gödöllő polgármestere vezette azt a regionális önkormányzati társulást, amely a Zöld Híd Kft tulajdonosa. A cég több mint 100 településen kudarcot vallott és nem tudta elszállítani a szemetet. A térség Fideszes országgyűlési képviselője szerint ki Gémesi lépésével elismerte felelősségét. Vécsey László hangsúlyozta: kell deríteni, hová lett az a pénz, amit a Zöld Híd "folyamatosan megkapott a működésére" az államtól és az önkormányzatoktól.

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Földi László a Bayer show-ban + videó

Földi László a Bayer show-ban + videó

Elfogadhatatlan az, hogy influenszerek politizáljanak - így fogalmazott Földi László a Bayer show-ban. A titkosszolgálati szakértő kiemelte, hogy a véleményvezérek a maguk nemében jók, hiszen ezért megy a tömeg utánuk, azonban politikai értelemben nem képzett emberek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az emléknapon ingyenesen látogatható a Mindszentyneum

Az emléknapon ingyenesen látogatható a Mindszentyneum

A kommunizmus áldozatainak emléknapján ingyenesen látogatható Zalaegerszegen az egykori Államvédelmi Hatóság épületében kialakított, a fogvatartás körülményeit rekonstruáló emlékhely és a Mindszenty József Látogatóközpont, ahol majd késő délután mécseseket gyújtanak az áldozatok előtt tisztelegve.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!