2021. január 21.,
csütörtök, Ágnes napja

Orbán: Holnaptól kötelező lesz a maszkviselés a közterületeken is

2020. november 10., kedd 20:31

Éjféltől kötelező lesz maszkot viselni a közterületeken is - ezt Orbán Viktor jelentette be a köztévében. A miniszterelnök szerint az emberek 80 százaléka hordja a maszkot, ám ahogy fogalmazott: ez már nem elég. Az egészségügyi védekezésről azt mondta, hogy addig kell kitartani, amíg a koronavírus elleni vakcina megérkezik. A kormányfő hangsúlyozta, a vakcina belátható közelségben van: december végén, januárban az EU-ból biztosan, és talán máshonnan is jön majd valamennyi.

Addig kell kitartani, amíg a koronavírus elleni vakcina megérkezik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának adott keddi interjúban.

A kormányfő hangsúlyozta, a vakcina belátható közelségben van, és a megoldásban csak ez tud segíteni. Kifejtette: december végén, januárban az EU-ból biztosan, és talán máshonnan is jön majd valamennyi vakcina.

Úgy számol - folytatta Orbán Viktor -, ez arra lesz elég, hogy az orvosokat, ápolókat, kórházi dolgozókat, a közrend fenntartásában dolgozókat be tudják oltani, és talán a legnagyobb bajban lévő betegeket is. Hozzátette, emellett a kínai, az orosz és az izraeli oltóanyag-lehetőségeket is próbálja az "asztalon tartani".

Az Európából történő tömeges szállítás időpontja áprilisnál hamarabb nem várható, de jöhet vakcina máshonnan is tömegesen, és addig is érkezhet kisebb mennyiségben Európából is - mondta a miniszterelnök.

Lesz egy részleges megkönnyebbülés december vége, január környékén, és egy felszabadulás áprilisban - összegzett.

"A végén túl leszünk, és győzni fogunk" - fogalmazott.

A miniszterelnök bejelentette: előírják a kötelező maszkhasználatot a közterületeken éjféltől.

Kapcsolódó anyagok:

Aláírta Orbán Viktor a rendkívüli jogrendről szóló törvényt

Elfogadta a kutyatartók javaslatát a miniszterelnök

MTI