2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Orbán: Hányszor fenekelje el önöket a magyar nép?

Az LMP és az MSZP frakcióvezetője is azt hangoztatta a miniszterelnök felszólalása után, hogy hiába dolgoznak többen az országban, a szegénység nem csökkent. A Jobbik frakcióvezetője a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot szakmailag aggályosnak tartja. Orbán Viktor viszonválaszában azt kérdezte a szocialisták új elnökétől, hogy hány választási vereségre van még szükségük ahhoz, hogy változtassanak politikájukon.

Az LMP frakcióvezetője szerint a kormány trükközik a munkaügyi statisztikával. „Ha az őt főnél többet foglalkoztató vállalkozások szintjét nézzük, nem történik foglalkozásbővülés, annyi történt, hogy a szociális juttatásokat átcserélték a közfoglalkoztatásra, átpakolták a szociális kifizetéseket egy más típusúvá” – fogalmazott Schiffer András.

Az MSZP új elnök-frakcióvezetője nemzetközi statisztikai adatokra hivatkozva arról beszélt, hogy az elmúlt években nőtt a szegénység az országban. „Mindezekért a kormányt a társadalom hűtlen kezelésével vádolom. Ez nem jogi kategória, ez erkölcsi kérdés minden olyan faluban, minden olyan városban, amelyről most beszélek. Jelen van ez a hétköznapi élmény. Azt várják a kormánytól, hogy számukra is védelmet, biztonságot és kiszámíthatóságot adjon” – mondta Tóbiás József.

A Jobbik elnök-frakcióvezetője bejelentette, hogy pártja támogatja a bankok elszámoltatását. A jobboldali ellenzéki párt a kormány által benyújtott törvényjavaslat több pontját aggályosnak tartja. „Lehet-e törvényben előtörlesztésre kötelezni egy adóst? Ha ő túlfizetett, akkor nem az ő joga eldönteni, hogy azzal a pénzzel, amivel túlfizetett, és neki visszajár, mit kezd, előtörleszt-e vagy sem? Azt gondolom, hogy ezt a jogalkotónak érdemes volna átgondolnia” – közölte Vona Gábor.

Rogán: Óvatosan a tanácsadóival

A Vona Gábor által feltett kérdést a kormánypártok először a bankoktól hallották – üzente a Fidesz frakcióvezetője jobbikos kollégájának. „Ha a most visszakapott összeget előtörlesztésként értelmezünk, értelemszerűen a tartozását jobban csökkenti, az ügyfél jobban jár. Ha viszont nem előtörlesztésként értelmezzük, akkor a bank jár sokkal jobban, közel százmilliárd forinttal. Úgyhogy bánjon óvatosan a tanácsadóival, mert közéjük már biztosan beférkőztek a bankok” – reagált Rogán Antal.

A miniszterelnök kitért a Norvégiától kapott támogatásokat kezelő Ökotárs Alapítvány elleni vizsgálatra és büntetőeljárásra is. „Nem szeretnék mi többet, mint hogy tisztán lássunk, és tiszta víz kerüljön a pohárba, mert zavar minket a kétszínűség és a hazugság, nem szeretjük, hogy ha valaki szabadságot mond, de zsoldban áll, függetlenséget mond, de kitartott, civilnek mondja magát, közben meg fizetett politikai aktivista, törvénytiszteletről beszél, de ha a saját pénzügyiről van szó, akkor kivételes elbánást kér, mondván ez nem magyar pénz” – fogalmazott Orbán Viktor.

Az MSZP új elnökének szavai és a régi szocialista politika között a miniszterelnök egyelőre nem érzékel különbséget. „Hányszor fenekelje el önöket a magyar nép, hogy belássák, érdemes változtatni az eddigi politikájukon? Döbröginek három is elég volt, önöknek hány kell?”

A miniszterelnök köszönetet mondott az árvízi védekezésben részt vevőknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!