2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Orbán: Ez olcsó politikai lökdösődés

Olcsó politikai lökdösődésnek tartja a német megszállás áldozatainak épülő emlékmű körüli vitát a miniszterelnök.

Orbán Viktor a Magyar Művészeti Akadémia tagjának, Dávid Katalin művészettörténésznek írt válaszlevelében így fogalmaz: a műemlék egy bonyolult történeti, erkölcsi és politikai szövevény, ugyanakkor az alkotás erkölcsi és történelmi szempontból is pontos és makulátlan. A kormányfő hozzáteszi, Magyarország megszállásáért Németországot terheli a felelősség, így azért is, ami 1944. március 19-e után történt. Orbán Viktor megjegyezte, olyan felelősséget nem vállalhatunk magunkra, amely nem minket illet.

Kormányrendelet van az építésről

Kormányhatározat rendelkezik arról, hogy május végéig meg kell épülnie a náci megszállásnak emléket állító Szabadság-téri szobornak – közölte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hangsúlyozta: a német megszállás áldozatai megérdemlik, hogy emlékművet állítsanak nekik.

– Az áldozatoknak emléket állító emlékműnek május végére fel kell épülnie, minden engedélynek a birtokában vannak, az építkezés folytatódik. Azt hiszem, hogy a német megszállás után annyi áldozata volt a világháborúnak, hogy ők is megérdemlik, hogy az ő emléküknek is álljon egy emlékmű a Szabadság téren – mondta Rétvári Bence.

A Rétvári Bencével készült teljes interjúért IDE kattintson!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!