2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Orbán: Ez már egy új világnak a reggele

2014. január 17., péntek 22:22

Sikertörténetnek nevezte a magyar vállalkozók tevékenységét a miniszterelnök Az év példaképe díj átadásán. Orbán Viktor szerint az elismerést adományozó alapítvány megrendítette azt a dogmát, hogy magyar fiatal csak külföldön vagy Budapesten lehet sikeres. Mint mondta, a díjra jelöltek fele vidéken indította el cégét.

„…Az én székemből jól látszik, hogy mi, magyarok egy felfedező nép vagyunk és akkor vagyunk elemünkben, ha szabadon gondolkodhatunk…” – 1989-ben, a rendszerváltozás idején és 2010-ben, a balliberális kormány leváltásakor is elemében volt a magyar nemzet. Huszonöt éve csak a szabad gondolkodás adhatott esélyt a túlélésre, míg négy éve a régi világ szabályai veszítették érvényüket – mondta Orbán Viktor a fiatal vállalkozóknak alapított Az év példaképe díj átadásán.

„Az összes Magyarországon működő vállalkozásnak 99 százalékát kis- és középvállalkozások adják. Ez a kis- és középvállalkozói világ alkalmazza az összes Magyarországon dolgozó embernek a 73 százalékát és ők állítják elő a nemzeti össztermék több mint 55 százalékát. Jó oka van tehát Magyarországnak arra, hogy büszke legyen a magyar kis- és középvállalkozásokra” – fogalmazott Orbán Viktor.

2010-ben a miniszterelnök szerint egy gondolkodásában fiatalos kormány alakult, amely a munkaalapú társadalom felépítésére helyezte a hangsúlyt. De ez a lendület jellemezte a kabinetet akkor is, amikor idő előtt visszafizette az IMF-hitelt vagy elérte az EU-nál, hogy megszüntesse Magyarországgal szemben a túlzottdeficit-eljárást – mondta a kormányfő.

„2012-ben egy új közbeszerzési eljárási törvényt alkottunk meg Magyarországon, és az a helyzet, hogy abból, tehát tíz közbeszerzési eljárásból mintegy nyolc általában a hazai kkv-k győzelmével végződött. Amit pedig nemzeti eljárásrendben bonyolítottunk le, tehát egy más eljárásrendben, ott pedig a kkv-k győzelmi aránya meghaladta a kilencven százalékot. Ez már egy új világnak a reggele” – mondta a miniszterelnök.

A Példakép Alapítvány által létrehozott díjat, amelyért ötven fiatal vállalkozó versenyzett, a génterápiás vizsgálatokat végző Letoha Tamás szegedi kutatóorvos vehette át. „Higgyenek az alkotás szépségében, és ugye Madách már sok-sok évvel ezelőtt megmondta, hogy az ember célja a küzdés maga. Az ember sokszor nem éri el a célját, de a lényeg az, hogy sose veszítse el a hitét, mert a hit ad erőt ahhoz, hogy szép dolgokat érjünk el” – fogalmazott a kutatóorvos.

Az év példaképe különdíját kapta Belegrai Péter, aki kis családi cégből építette fel alumíniumipari vállalkozását, Losonczi Áron, aki a fényáteresztő beton feltalálója, valamint Harangvölgyi Anna kozmetikus.

Forrás: Hír TV