2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Orbán: Ez már egy új világnak a reggele

Sikertörténetnek nevezte a magyar vállalkozók tevékenységét a miniszterelnök Az év példaképe díj átadásán. Orbán Viktor szerint az elismerést adományozó alapítvány megrendítette azt a dogmát, hogy magyar fiatal csak külföldön vagy Budapesten lehet sikeres. Mint mondta, a díjra jelöltek fele vidéken indította el cégét.

„…Az én székemből jól látszik, hogy mi, magyarok egy felfedező nép vagyunk és akkor vagyunk elemünkben, ha szabadon gondolkodhatunk…” – 1989-ben, a rendszerváltozás idején és 2010-ben, a balliberális kormány leváltásakor is elemében volt a magyar nemzet. Huszonöt éve csak a szabad gondolkodás adhatott esélyt a túlélésre, míg négy éve a régi világ szabályai veszítették érvényüket – mondta Orbán Viktor a fiatal vállalkozóknak alapított Az év példaképe díj átadásán.

„Az összes Magyarországon működő vállalkozásnak 99 százalékát kis- és középvállalkozások adják. Ez a kis- és középvállalkozói világ alkalmazza az összes Magyarországon dolgozó embernek a 73 százalékát és ők állítják elő a nemzeti össztermék több mint 55 százalékát. Jó oka van tehát Magyarországnak arra, hogy büszke legyen a magyar kis- és középvállalkozásokra” – fogalmazott Orbán Viktor.

2010-ben a miniszterelnök szerint egy gondolkodásában fiatalos kormány alakult, amely a munkaalapú társadalom felépítésére helyezte a hangsúlyt. De ez a lendület jellemezte a kabinetet akkor is, amikor idő előtt visszafizette az IMF-hitelt vagy elérte az EU-nál, hogy megszüntesse Magyarországgal szemben a túlzottdeficit-eljárást – mondta a kormányfő.

„2012-ben egy új közbeszerzési eljárási törvényt alkottunk meg Magyarországon, és az a helyzet, hogy abból, tehát tíz közbeszerzési eljárásból mintegy nyolc általában a hazai kkv-k győzelmével végződött. Amit pedig nemzeti eljárásrendben bonyolítottunk le, tehát egy más eljárásrendben, ott pedig a kkv-k győzelmi aránya meghaladta a kilencven százalékot. Ez már egy új világnak a reggele” – mondta a miniszterelnök.

A Példakép Alapítvány által létrehozott díjat, amelyért ötven fiatal vállalkozó versenyzett, a génterápiás vizsgálatokat végző Letoha Tamás szegedi kutatóorvos vehette át. „Higgyenek az alkotás szépségében, és ugye Madách már sok-sok évvel ezelőtt megmondta, hogy az ember célja a küzdés maga. Az ember sokszor nem éri el a célját, de a lényeg az, hogy sose veszítse el a hitét, mert a hit ad erőt ahhoz, hogy szép dolgokat érjünk el” – fogalmazott a kutatóorvos.

Az év példaképe különdíját kapta Belegrai Péter, aki kis családi cégből építette fel alumíniumipari vállalkozását, Losonczi Áron, aki a fényáteresztő beton feltalálója, valamint Harangvölgyi Anna kozmetikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!