2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Orbán: Egy operatív törzs jött létre a koronavírussal kapcsolatban

Egy operatív törzs jött létre a koronavírussal kapcsolatban, hogy minden eshetőségre felkészüljön Magyarország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban. Az országos tisztifőorvos pedig arról beszélt, hogy nincs az országban koronavírusos beteg, de egy esetben felmerült a megbetegedés gyanúja, ezt a mintát pedig jelenleg is vizsgálják.

  • Orbán: Egy operatív törzs jött létre a koronavírussal kapcsolatban

A Nemzeti Biztonsági Laboratóriumban vizsgálják annak a debreceni betegnek is a mintáját, akivel kapcsolatban felmerült a koronavírus gyanúja.

„Baj nincs, de lehet.”

Mondta a miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy pánikot ugyan nem szabad kelteni, de bagatellizálni sem lehet. Arról is beszélt, hogy a belügyminiszter és az emberi erőforrások minisztere vezetésével felállt egy operatív törzs, amelynek tagja az országos tisztifőorvos mellett a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, az országos rendőrfőkapitány, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Terrorelhárítási Központ, a Dél-Pesti Centrumkórház, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Országos Mentőszolgálat főigazgatói.

"Tehát úgy gondolom összeszedtük azokat a szakembereket, akik segíteni tudnak a védekezésben, összerendeztük őket egy testületbe, ennek az élére Magyarország legjobb közigazgatási szakemberét, a belügyminisztert állítottuk. Úgy érzem, amit a védekezés érdekében meg lehetett tenni, azt megtettük"

- hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök.

"Magyarországon koronavírusban megbetegedett személy nincs".

Erről már az országos tisztifőorvos beszélt. Müller Cecília kiemelte, hogy ugyan tegnap az Egészségügyi világszervezet kihirdette a globális egészségügyi vészhelyzetet, de a szervezet ajánlásait Magyarország már korábban életbe léptette.

"A jelenlegi helyzet keletkeztet számunkra egy olyan többletfigyelmet, amely során az eljárásrendünket is felülvizsgáljuk, esetleg többlet intézkedéseket vezetünk be, amiket részben már meg is tettünk, hiszen a területi kollégák számára is egy 24 órás ügyeleti folyamatos rendszert vezettünk be népegészségügyi jogkörben eljáró kormányhivatali és járási hivatali kollégák részére. Tehát egyetlen egy időszak sincsen, amikor kicsúszhatna a kezünkből ez probléma."

- jegyezte meg Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Müller Cecília hozzátette, hogy Magyarország felkészült a járvány kezelésére és valamennyi hatóság együtt közösen dolgozik a leghatékonyabb terv mentén.

KAPCSOLÓDÓ:

Koronavírus - elkészült az operatív törzs akcióterve

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye

Az EU 10 millió eurót különít el a koronavírussal összefüggő kutatásokra

Olaszország után Nagy-Britanniában is megjelent a koronavírus

Nemzetközi vészhelyzetet hirdetett az Egészségügyi Világszervezet

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az MNB leállítja az alapkamatemelési ciklust

Az MNB leállítja az alapkamatemelési ciklust

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa leállítja az alapkamatemelési-ciklust. A testület megítélése szerint az alapkamat jelenlegi szintjével a kamatkondíciók kellően szigorúvá váltak, ami biztosítja az inflációs cél elérését.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!