2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Orbán: Donald Trump megmentette a konzervatív Amerikát

Hír TV

2020. október 28., szerda 15:25

Donald Trump megmentette a konzervatív Amerikát és belépett a legnagyobb amerikai elnökök közé - mondta Orbán Viktor miniszterelnök amikor kitüntette az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét. A kormányfő kiemelte: drukkolunk Trump újabb győzelméért. David B. Cornstein egy lapinterjúban arról beszélt, hogy még soha nem volt ilyen jó a két ország kapcsolata és szerinte nincs semmi baj a magyar demokráciával.

Szinte alig találni független médiumokat a világban - ezzel kezdete a Magyar Nemzetnek adott interjúját az Egyesült Államok pénteken távozó nagykövete.

A diplomata szerint alaptalanok a magyar média helyzetet érő vádak.

David B. Cornstein azt mondta: minden reggel olyan cikkekre bukkan, amelyek élesen kritizálják a Fidesz-kormányt. Hozzáfűzte:

Magyarországon igenis van sajtószabadság.

Budapest Washington viszonyát tekintve a diplomata azt mondta: amikor megérkezett hazánkba nagyon rossz volt a kapcsolat a két ország között, ami azóta a nagykövet szerint jelentősen javult. Cornstein úgy fogalmazott:

ha Trump elnök nyer, akkor folytatódhat az a kapcsolatépítés, ami már megkezdődött, és mindkét ország számára előnyökkel jár.

A távozó nagykövetnek Orbán Viktor miniszterelnök adta át a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést, amelyet Áder János államfő adományozott a diplomatának.

A nagykövet úgy fogalmazott:

innen csak előre vezet az út mindkét ország számára.

Azt egyelőre nem tudni ki lesz az Egyesült Államok következő budapesti nagykövete.

Kapcsolódó tartalom:

David Cornstein: „Nincs baj a magyar demokráciával”

Hír TV