2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Orbán: Csak az összefogás segít

A neheze még csak most jön, de a kormány intézkedései segíteni fognak abban hogy a Magyarországot érő károkat minimalizálják - reagált a miniszterelnök felszólalására a Fidesz frakcióvezetője. Az MSZP védelmi csomaggal, a Jobbik pedig munkahelyvédelmi alappal segítene a járvány idején. Orbán Viktor viszonválaszában hangsúlyozta ami szükséges a védekezéshez ahhoz minden forrás rendelkezésre áll.

  • Orbán: Csak az összefogás segít

 

Arra kérek mindenkit, hogy ebben a helyzetben a közös cselekvés és a nemzeti összefogás útját járjuk. A lehető legszélesebb nemzeti együttműködésre van szükségünk

- hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben.

Az MSZP minden intézkedést támogat, ami segít a magyar emberek biztonságának megőrzésében - erről Tóth Bertalan beszélt. A szocialisták védelmi csomagot terjesztettek az Országgyűlés elé.

A Jobbik frakcióvezetője szintén a munkavállalók érdekeiért aggódott.

A DK frakcióvezető-helyettese elismerte, hogy a kormány körülbelül fél tucat javaslatukat megfogadta. Arató Gergely ugyanakkor több tesztet akar.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a most bejelentett intézkedések lehetővé teszik, a károk mérséklését.

... soha nem látott kihívással állunk szemben és ez az országgyűléstől is egy soha nem látott magatartást kíván meg éppen ezért szeretném megköszönni a parlamenti pártoknak, hogy az elmúlt héten két alkalommal is hétpárti frakcióvezetői értekezletet tartottunk amelynek a légköre alapvetően konstruktív volt

- mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője 

Orbán Viktor viszonválaszában azt mondta, minden pozitív észrevételt megköszönt. Csalódott, ugyanakkor hogy vannak olyanok, akik nem értik a helyzetet.

Ami szükséges a védekezéshez ahhoz minden forrás rendelkezésre áll illetve biztosítunk. Ezt elmondtuk a nyilvánosságban, most is elismétlem a védekezéshez szükséges minden költségvetési forrás, nemcsak rendelkezésre áll hanem gyorsan és azonnal igénybe vehető módon áll rendelkezésre. Ami védekezésben dolgozók számára juttatandó védőfelszereléseket illeti őket az első helyre tettük.

Orbán Viktor azt is jelezte, hogy hétfőtől az egészségügyi felsőoktatásban hallgatók is egészségügyi dolgozónak minősülnek, így nem hagyhatják el az országot és bármikor behívhatók munkára.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Orbán Viktor: Éjféltől lezárjuk Magyarország határait

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!