2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Orbán Balázs: Magyarország az európai elektromosautó-gyártás központja lesz

Ma van a kínai elnök látogatásának első napja Magyarországon. A fő téma a magyar-kínai gazdasági együttműködés további fejlesztése.

  • Orbán Balázs: Magyarország az európai elektromosautó-gyártás központja lesz

Hszi Csin-ping látogatásának fő témája a magyar-kínai gazdasági együttműködés további fejlesztése -jelentette be kedden a kormányszóvivő. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádióban azt mondta: a kínai államfő látogatása abban is jelentőséggel bír, hogy Magyarország a régióban kulcsállammá váljon.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója: "Kína gazdasági, politikai, katona fejlődésének köszönhetően az egyik nagyon fontos szuper hatalommá változott. Gazdasági értelemben az egyik legerősebb országgá vált és számos olyan technológiai iparág van ahol Kína vezető pozíciót tölt be. Úgyhogy mi azt gondoljuk, hogy Magyarország konvektivitás stratégiájának meg a régióban való kulcsállamá válásának szempontjából ez egy jó visszaigazolás, hogy Párizs mellett Budapestet választotta a kínai elnök az Európai tárgyalásainak központjaként."

Orbán Balázs szerint a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok még sosem voltak ilyen erősek, köszönhetően a keleti nyitás politikájának. Emlékeztetett: mindkét fél egyaránt érdekelt a színvonalas fejlődésben az oktatásban, a kultúrában, a sportban és sok más területen is. Orbán Balázs szerint Peking a modernizáció tekintetében Magyarországra utastársként tekint.

Orbán Balázs: "A mi szempontunkból a legfontosabb az az, hogy Magyarországot hogy tudjuk egy biztonságos, békés, fejlett gazdasági értelemben is fejlett országgá tenni. Ezen dolgozunk és a külpiaci és a külpolitikai relációkat is ezen keresztül ápoljuk."

Kiemelt partnerként tekint Magyarországra a kínai elnök. Ezt az is bizonyítja, hogy Hszi Csin-ping jelenlegi körútja alkalmával csak három Európai Uniós országba látogatott el, ami közül az egyik Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!