2024. 05. 29. Szerda Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:10

Belföld

Orbán Balázs: Hiteltelen, hogy a Jobbik aggódik az uniós tagság miatt

Hiteltelen, amikor a Jobbik Magyarország európai uniós tagsága miatt aggódik, hiszen nem olyan rég még a kilépés mellett kampányolt - erről beszélt a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlésben napirend előtt. Orbán Balázs arra reagált, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton szerint a kormány kivezeti az országot az Unióból. Az ellenzéki képviselők ismét bekiabálásokkal zavarták a felszólalásokat. A képviselők egyébként a keddi ülés után többhetes pihenőre vonulnak. Legközelebb az európai parlamenti választás másnapján, május 27-én ülésezik az Országgyűlés.

  • Orbán Balázs: Hiteltelen, hogy a Jobbik aggódik az uniós tagság miatt

A levezető elnöknek többször rendre kellett utasítania az ellenzék tagjait. A képviselők bekiabálásokkal zavarták az ülést.

A napirend előtti felszólalások során a legtöbben az európai parlamenti választásról ejtettek szót. A DK-s Gréczy Zsolt az Európai Egyesült Államok mellett érvelt.

Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, egy szorosabb európai integrációval Magyarország elveszítené az önrendelkezését.

A kormány kivezeti Magyarországot az Európai Unióból - erről beszélt a Jobbik frakcióvezetője.

A Jobbik még az előző európai parlamenti választás előtt is a kilépéssel kampányolt - emlékeztetett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára.

A felelőtlen európai politika miatt nő a terrorveszély - erről beszélt a Fidesz képviselője. Hende Csaba hangsúlyozta, Brüsszelnek választ kell adnia arra, hogy milyen módon ellenőrzik a migránskártyák tulajdonosait.

A napirend előtti felszólalások után a Ház kivételes eljárásban tárgyalta a Pénzügyminisztérium által kezdeményezett tőkepiaci törvény módosítását. A javaslatot 116 igen szavazattal, 54 nem ellenében el is fogadták a képviselők. Így a jövőben az értékpapírok kibocsátását segítő tanácsadó céget alapíthat a tőzsde a tőzsdefelügyelet hozzájárulása esetén. Döntöttek arról is, hogy a jövőben adómentes lesz a lakossági állampapírok jövedelme.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Magyar Péterék sorkatonaságot akarnak

Súlyos mondatok olvashatók a Magyar Péterhez tartozó Discord-csoport Sorkatonaság bevezetése című chatszobájában. A Magyar iránti szimpátiájáról ismert Szeretlek Magyarország portál úgy mutatta be ezt április 6-án, hogy „Magyar Péter aktivistáinak fő kommunikációs felülete”.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!