2020. február 28.,
péntek, Ákos, Bátor napja

Orbán Balázs: Hiteltelen, hogy a Jobbik aggódik az uniós tagság miatt

Hír TV

2019. április 2., kedd 17:28

Hiteltelen, amikor a Jobbik Magyarország európai uniós tagsága miatt aggódik, hiszen nem olyan rég még a kilépés mellett kampányolt - erről beszélt a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlésben napirend előtt. Orbán Balázs arra reagált, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton szerint a kormány kivezeti az országot az Unióból. Az ellenzéki képviselők ismét bekiabálásokkal zavarták a felszólalásokat. A képviselők egyébként a keddi ülés után többhetes pihenőre vonulnak. Legközelebb az európai parlamenti választás másnapján, május 27-én ülésezik az Országgyűlés.

A levezető elnöknek többször rendre kellett utasítania az ellenzék tagjait. A képviselők bekiabálásokkal zavarták az ülést.

A napirend előtti felszólalások során a legtöbben az európai parlamenti választásról ejtettek szót. A DK-s Gréczy Zsolt az Európai Egyesült Államok mellett érvelt.

Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, egy szorosabb európai integrációval Magyarország elveszítené az önrendelkezését.

A kormány kivezeti Magyarországot az Európai Unióból - erről beszélt a Jobbik frakcióvezetője.

A Jobbik még az előző európai parlamenti választás előtt is a kilépéssel kampányolt - emlékeztetett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára.

A felelőtlen európai politika miatt nő a terrorveszély - erről beszélt a Fidesz képviselője. Hende Csaba hangsúlyozta, Brüsszelnek választ kell adnia arra, hogy milyen módon ellenőrzik a migránskártyák tulajdonosait.

A napirend előtti felszólalások után a Ház kivételes eljárásban tárgyalta a Pénzügyminisztérium által kezdeményezett tőkepiaci törvény módosítását. A javaslatot 116 igen szavazattal, 54 nem ellenében el is fogadták a képviselők. Így a jövőben az értékpapírok kibocsátását segítő tanácsadó céget alapíthat a tőzsde a tőzsdefelügyelet hozzájárulása esetén. Döntöttek arról is, hogy a jövőben adómentes lesz a lakossági állampapírok jövedelme.

Hír TV