2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Orbán Balázs: A politikusnak tudnia kell olvasni a jelekből

A politikusnak tudnia kell olvasni a jelekből, a rend apró jelei mutatják meg, merre tart a civilizáció - vélekedett a miniszterelnök politikai igazgatója csütörtökön Budapesten.

  • Orbán Balázs: A politikusnak tudnia kell olvasni a jelekből

Orbán Balázs a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos konferencián szólalt fel, amely az Egyesült Államokban a konzervatív oldal politikai rendezvénye, a republikánus tábor seregszemléje. A csütörtökön kezdődő magyarországi eseményt, a CPAC Hungaryt az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) szervezte.

A politikai igazgató a rend apró jelei közé sorolta, hogy javul-e a közbiztonság, kedvesebbek-e az emberek, eljárnak-e rendezvényekre, akarnak-e hagyni valamit az utókorra.

Úgy fogalmazott, hogy Magyarországon a foglalkoztatottság az egekben, a munkanélküliség a föld alatt van, segély helyett pedig közmunkaprogramot biztosítanak.

Szavai szerint utóbbi beindítása nem volt könnyű, az emberek felzúdultak. Mára azonban a közmunkaprogram siker lett, a résztvevők elhelyezkedtek a munkaerőpiacon, gyárakban dolgoznak, képesek ellátni magukat és családjukat - jelentette ki Orbán Balázs.

A közbiztonságon is változtattak: míg kormányzásuk előtt a bűnelkövetőket védte a jog, most már az áldozatokat óvja. Magyarország lett az egyik legbiztonságosabb hely a világon - hangoztatta a politikai igazgató.

Azt mondta, hogy Magyarország a nyugati civilizáció része. Figyelembe kell venni azonban, hogy egy kis államról van szó. Itt "nem lehet hibázni, mert minden hiba az utolsó is lehet", míg egy nagy és erős ország kibír "néhány generációnyi hanyatlást".

Történelme során Magyarországnak sokszor kellett védenie a nyugati értékeket - mondta Orbán Balázs, megemlítve a mongolok, a törökök és a szovjetek támadását is. A magyarok ezeket mind túlélték - emelte ki.

A politikai igazgató arra szólított fel, hogy "rakjuk rendbe magunkat, és akkor megmaradunk a nehéz időkben is". Azt hangoztatta, hogy hazafias módon kell viselkedni, az észlelt baj ellen pedig tenni kell.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!