2020. március 29.,
vasárnap, Auguszta napja

Orbán Balázs: A magyar nemzet politikáját a magyar nemzet politikájával ellenezzék

Hír TV

2020. február 17., hétfő 13:55

Orbán Viktor és a Fidesz megbukott, az ellenzék fölényesen győzött – így értékelte a dunaújvárosi időközi választás eredményét Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője hétfőn a parlamentben napirend előtt. Szerinte az ellenzék elsöprő győzelme nem a semmiből jött. Szabó Tímea úgy fogalmazott, a migránsozó, kommunistázó, sorosozó, EU- és cigányellenes orbáni retorika mögött üresség, szégyen és kudarc bújik meg. Az ellenzéki politikus parlamenti kirohanására Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára reagált.

A kormány nevében Orbán Balázs gratulált a dunaújvárosi ellenzéki győzelemhez és kijelentette, a kormány kész valamennyi településvezetővel, valamint valamennyi olyan egyéni választókerületi képviselővel, aki az adott terület az adott régió fejlődéséért felelős.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy pártpolitikai logikán túlmutató nemzeti érdeknek kellene érvényesülni annak érdekében, hogy következő hétéves uniós ciklusban minél több pénzhez jusson Magyarország.

Orbán Balázs Mikszáth Kálmán-idézettel élt napirend előtt,

Azért a Tisza Kálmán politikája mégiscsak a magyar nemzet politikája, s ha vannak, akik nem tudnak vele haladni egy úton, azok nem tudnának a létező ellenzéknek egyikéhez sem csatlakozni, mert a magyar nemzet politikájának ellenzéket csak a magyar nemzet politikája képezhet. Az egyenesen Tisza ellen „Nem Tisza Kálmán!” programmal megalakult habarékpárt pedig politikai svindlerek, erkölcsi halottak és nagyravágyó üresfejek zagyvaléka, nem pedig a magyar nemzet politikáját a magyar nemzet politikájával ellenőrző oppozíció.

A hasonlóság sajnos kísérteties (…) Legyenek a kormány ellenzéke, de a magyar nemzet politikáját a magyar nemzet politikájával ellenezzék

– zárta szavait az államtitkár.

Hír TV