2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 14:05

Belföld

Orbán: A cél, hogy minden családot kisegítsünk a devizahiteles csapdából

A devizahitelesek megmentése és a közműszolgáltatás nonprofittá tétele is az új kormány első feladatai között lesz, ha felhatalmazást kap a választóktól – ezt nyilatkozta Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek.

A bírói döntés után a devizahitelesek megmentése és a közműszolgáltatás nonprofittá tétele is az új kormány első feladatai között lesz, ha a választóktól felhatalmazást kapnak – nyilatkozta Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek. A miniszterelnök hangsúlyozta: az a céljuk, hogy minden családot kisegítsenek a devizahiteles csapdából, a Magyar Nonprofit Szolgáltató Vállalat létrehozásával pedig profit nélkül kaphatná a lakosság az alapvető közműszolgáltatásokat.

A kormányfő a baloldalról is beszélt: szerinte az MSZP, a DK és a Bajnai-szövetség összefogásával visszaállt a régi internacionalista rend, Brüsszelre most ugyanúgy néznek, mint korábban Moszkvára: külső védelmet látnak benne, és nem a magyar érdekeket nézik, hanem a külső modernizációs gazdasági kényszert. A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy vasárnap menjen el voksolni, és ne ossza meg a szavazatát, mert a Fidesz–KDNP-nek így lesz esélye arra, hogy eredményesen és gyorsan beváltsa ígéreteit.

Ma este Orbán Viktor a Hír Televízió P8 című műsorának a vendége lesz. A miniszterelnökkel készült interjút 20 óra 5 perctől láthatják.

Rövid időn belül meglehetnek

Rövid időn belül meglehetnek a devizaadósok helyzetét rendező jogszabályok – a kereszténydemokrata Aradszki András szerint. A politikus azt mondta: olyan rendszert alakítanának ki, amelyben megszűnnek a deviza-hitelszerződések és forintalapú elszámolás lesz. A politikus emlékeztetett rá: 2010-ben még 735 ezer devizaadós volt kilátástalan helyzetben, nagy részüket a kormány több lépcsőben, a végtörlesztéssel, az árfolyamgát rendszerével, a kilakoltatási moratóriummal, és az eszköz-kezelő felállításával kisegítette a bajból.

„Meglesznek helyesebben azok a jogi keretek, rövid időn belül, amely alkotmányosan, a magyar költségvetést fenyegető pereket megelőzve tudja rendezni véglegesen és hosszú távon a devizaadósoknak a szerződéseit és olyan viszonyrendszert alakít ki, hogy a végeredmény reményeink szerint és elképzeléseink szerint az lesz, hogy megszűnik ez a szerződéses rendszer, megszűnnek a devizaadósi szerződések, és forintalapú elszámolás lesz” – fogalmazott a politikus.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!