2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Rózsa Miklós a filmzenekirály

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Operatív Törzs: Már nincsen olyan rétege a társadalomnak, amelyet ne érintene a járvány

Az Operatív Törzs 13 órától megtartotta a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatóját.

  • Operatív Törzs: Már nincsen olyan rétege a társadalomnak, amelyet ne érintene a járvány

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóját Kiss Róbert rendőr alezredes kezdte meg. Beszámolt arról, hogy a járványügyi készültségi időszakra tekintettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó koronavírus-járvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország kormánya

november elsejéig hazánk teljes schengeni belső határszakszán a szeptember elsején ideiglenesen visszaállított határforgalom-ellenőrzést és határőrizetet meghosszabbította.

Mint mondta, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló kormányrendelet szabályozza a Magyarországon személyi forgalomban átutazó személyekre vonatkozó külön rendelkezéseket is. A szabályok értelmében a külföldről érkező nem magyar állampolgár személyi forgalomban,

tranzitáthaladás érdekében Magyarország területére beléphet,

ha belépéskor aláveti magát egészségügyi vizsgálatnak és a vizsgálat koronavírus-fertőzés gyanúját nem állapítja meg. (…)

A tájékoztatót Müller Cecília országos tisztifőorvos folytatta:

"Engedjék meg, hogy megkülönböztetett tisztelettel és nagy szeretettel köszöntsem az idős állampolgárokat. A mai napon van az idősek világnapja. A mai napon egy olyan megtiszteltetésben volt részem, hogy a reggeli órákban részt vehettem az Idősek Tanácsának ülésén.(...) Hálásak vagyunk az időseinknek, hiszen ők már letették a névjegyüket az asztalra. Gyermekeket neveltek, rengeteget dolgoztak és most itt van ez a pandémia, ami rájuk nehezedik. Nincsen könnyű dolga senkinek. Gyakorlatilag most már nincsen olyan rétege a társadalomnak, akit ne érintene ez a járvány. Ezért én arra kérek mindenkit, hogy akárhova is, akármiféle korosztályba tartozzon Magyarországon, közösen viseljünk egymás iránt felelősséget és tartsuk be azokat a rendszabályokat, amelyek az egészségünk és mások egészségének a megóvását célozzák.(...)"

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

A választókorú magyarok túlnyomó többsége, 83 százaléka elutasítja azt, hogy európai katonákat küldjenek egyes nyugati és magyarországi ellenzéki politikusok Ukrajnába – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!