2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Operatív törzs: Éjféltől ismét fogadhatnak a magyar repterek az Egyesült Királyságból érkező gépet

Ma éjféltől Magyarország nemzetközi légikikötői ismét fogadhatnak Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló személyforgalmi, menetrendszeri, illetve nem menetrendszeri polgári légi járműveket - mondta el Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón. Az országos tisztifőorvos pedig arról számolt be, hogy javulást tapasztalnak a járványügyi számadatoknál.

  • Operatív törzs: Éjféltől ismét fogadhatnak a magyar repterek az Egyesült Királyságból érkező gépet

870-nel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 103 beteg

A kormány friss döntése értelmében Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területétől induló polgári légi járatának leszállási tilalmáról szóló kormányrendelet szerint a leszállási tilalom fenntartása már nem indokolt, ezért ma éjféltől Magyarország nemzetközi légikikötői ismét fogadhatnak Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló személyforgalmi, menetrendszeri, illetve nem menetrendszeri polgári légi járműveket - jelentette be Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

A karanténszabályok továbbra is érvényesek.

Müller Cecília: Stabilitást mutatnak a járványügyi adatok

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt az operatív törzs keddi tájékoztatóján, hogy a járványügyi adatok bizonyos fokú stabilitást mutatnak már napok óta, és mindegyik számadatot tekintve javulást tapasztalnak a szakemberek.

Elhangzott, hogy az elmúlt 24 órában 870-nel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon és elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg. Müller Cecília kijelentette, hogy az aktív betegek száma továbbra is csökkenő tendenciát mutat, a mai napon 143 065 fő az, akinek pozitív a tesztje.

Hozzátette, hogy csökken a kórházi ellátásra szorulók száma is, 5760 személy szorul ápolásra, és 400 alá csökkent a lélegeztetőgépen lévők száma is.

Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy folyamatosan zajlik az egészségügyi dolgozók oltása is. 

Megérkezett az újabb vakcinaszállítmány

Megérkezett a harmadik vakcinaszállítmány Magyarországra. Ezúttal 39 ezer embernek lesz elengedő az oltóanyag. Ebből ötezer adagot ki is szállítottak a Semmelweis Egyetem gyógyszertárába. Jelenleg 25 oltóponton lehet kérni az egészségügyi dolgozóknak az oltást, eddig már csaknem 12 ezren éltek a lehetősséggel. Müller Cecília tisztifőorvos mindenkit arra kér, hogy jelentkezzen az oltásra. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!