2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

Önkormányzati halogatás miatt több tízmilliós kár Hódmezővásárhelyen

Feljelentést tett a vásárhelyi Fidesz a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségen. Számításaik szerint több tízmillió forint értékű kár érhette a várost 104 olyan önkormányzati lakásban lakó miatt, akik éveken keresztül nem fizettek bérleti díjat. Ezt Márki-Zay Péter polgármester is elismerte és tömeges kilakoltatásra készül.

100-nál is több olyan önkormányzati lakás van vásárhelyen, ahol az ott élők szerződés nélkül laknak, ismerte el Márki-Zay Péter. A lakók többsége nem fizet bérleti díjat, de vannak olyanok, akik rezsit sem, emiatt több tíz millió forintos kár érhette várost.

A helyi Fidesz szerint a több tíz milliós bevételkiesésért a hivatal a felelős. Egy önkormányzati rendelet szerint ugyanis azok, akik nem fizetnek bérleti díjat vagy rezsit, azoknak nem lehet meghosszabbítani a szerződését, és ki kell lakoltatni őket, így a lakást más rászoruló családnak lehet kiadni.

Az ügyben a vásárhelyi Fidesz feljelentést tett a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségen, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megdöbbentő adatok: ekkora az oltatlanok aránya a hazai kórházakban

A szakértők egyetértenek abban, hogy nagyon kevés az esélye annak, hogy 3. oltás után súlyos lefolyású legyen a fertőzés. 2021. november 29.

Elindult a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése. 2021. november 29.

Lázár János: Budapest hagyjon levegőt az országnak!

Lázár János országgyűlési képviselő, a tram-train kormánybiztosa Palkovics László innovációs miniszteren keresztül üzent. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!