2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Önkormányzati halogatás miatt több tízmilliós kár Hódmezővásárhelyen

Feljelentést tett a vásárhelyi Fidesz a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségen. Számításaik szerint több tízmillió forint értékű kár érhette a várost 104 olyan önkormányzati lakásban lakó miatt, akik éveken keresztül nem fizettek bérleti díjat. Ezt Márki-Zay Péter polgármester is elismerte és tömeges kilakoltatásra készül.

  • Önkormányzati halogatás miatt több tízmilliós kár Hódmezővásárhelyen

100-nál is több olyan önkormányzati lakás van vásárhelyen, ahol az ott élők szerződés nélkül laknak, ismerte el Márki-Zay Péter. A lakók többsége nem fizet bérleti díjat, de vannak olyanok, akik rezsit sem, emiatt több tíz millió forintos kár érhette várost.

A helyi Fidesz szerint a több tíz milliós bevételkiesésért a hivatal a felelős. Egy önkormányzati rendelet szerint ugyanis azok, akik nem fizetnek bérleti díjat vagy rezsit, azoknak nem lehet meghosszabbítani a szerződését, és ki kell lakoltatni őket, így a lakást más rászoruló családnak lehet kiadni.

Az ügyben a vásárhelyi Fidesz feljelentést tett a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészségen, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Harc a zsugorinflációval + videó

Harc a zsugorinflációval + videó

Március 1-jétől kötelező a boltokban feltüntetni, ha egy adott termék mennyisége csökken. A témában Nobilis Márton élelmiszeriparért felelős államtitkárt kérdezte M. Dobos Marianne műsorvezető.
Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Történelmi változás a közlekedési rendszerben + videó

Az új tarifarendszerrel kapcsolatban a legfontosabb változás, hogy a mai naptól kezdve a 14 évesnél fiatalabb gyermekek számára a helyközi közösségi közlekedés díjmentes lett - hívta fel rá a figyelmet Hegyi Zsolt, MÁV vezérigazgató-helyettese péntek este a Napi aktuálisban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!