2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

14°

Öngyilkosságba menekülhetnek az őrület határán állók + Videó

2012. március 26., hétfő 09:42

Az öngyilkosság is felmerült az Arany Alkony Idősotthon lakóiban kilátástalan helyzetük miatt – ezt mondta a Hír Televíziónak az intézetben élő egyik asszony. Szavai szerint a Paskál otthonban semmit sem mondanak a mintegy 500, részben beteg embernek; csak a sajtóból értesültek arról, hogy április elejéig akár ki is költöztethetik őket.

A fővárosi kormányhivatal március 31-ével vonta vissza az idősotthonok működési engedélyét, mert az üzemeltető Kálvin János Presbiteri Misszió és az ingatlantulajdonos magáncég nem tudott megegyezni a bérleti díjról. Az Arany Alkony egyik dolgozója a Célpontnak arról is beszélt, hogy az üzemeltetők az ételadagon és a higiénián is spórolnak, az egészségügyi előírásokat pedig csak papíron teljesítik.

„A kialakult helyzetet kétségbeejtő állapotnak tartjuk, és nagyon sokan vannak, akik úgy élik meg, hogy inkább öngyilkosok lesznek. A hangulatot nem győztük csillapítani, a napokban egyenesen az őrület határán volt” – jelentette ki a Hír TV-nek Dudás Rózsa, az Arany Alkony Idősotthon lakója.

Forrás: Hír TV