2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Olcsóbban csatlakozhatnak a szennyvízhálózatra

A piaci árnál akár 20 százalékkal is olcsóbban csatlakozhatnak a családi házak a mélykúti szennyvízhálózatra az önkormányzat segítségével. A város vezetése a jelenleg három és fél milliárd forintból épülő szennyvízhálózat kivitelezőjével és a város saját tulajdonú kft.-jével közel 5-10 ezer forinttal olcsóbban tudja elvégezni a belső hálózatok kiépítését.

Mélykúton eddig egy-egy esős időszak után a talajvíz többször kimosta az alacsonyabban lévő területeken a derítőket, ezért olykor az utcákon folyt végig a szennyvíz. „A talajvíz nagyon könnyen feljön olyan szintre, hogy a derítőket is inkább kiönti, és a szennyvíz nem lefelé fog folyni, hanem dugulásokat okoz, illetve komoly problémákat, ami egészségügyi szempontból is gond, mert fertőzésveszélyt hordoz magával. Volt már rá példa, amikor a derítőből visszafolyt olyan szinten a szennyvíz, hogy a kövesutat ellepte” – mondta a Hír TV-nek Dudásné Farkas Zsuzsanna mélykúti lakos.

A város közel 2,9 milliárd forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében csatornázásra és szennyvíztisztításra, az összesen 3,5 milliárd forintos beruházás munkálatai idén tavasszal el is kezdődtek. A lakosoknak a belső hálózatot, azaz a rákötéseket maguknak kell megoldani, ami 50-60 ezer forintba is kerülhet. Az önkormányzat ezért segíteni kíván a családoknak, olcsóbban elvégzik a munkálatokat, mintha mindenki saját maga intézné. Az önkormányzat a saját 100 százszázalékos tulajdonú kft.-jével önköltségi áron vállalja a műszaki munkálatokat is. Mélykúton közel 2300 lakóház csatlakozhat majd rá a kiépített szennyvízhálózatra, ami jövő év őszére lesz kész.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!