2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Okospadot kaptak a pécsi egyetemisták

Okospadon internetezhetnek és tölthetik a telefonjaikat a pécsi egyetemisták. A napenergiát használó köztéri pad vezeték nélküli internetkapcsolatot is biztosít. A környezettudatosság jelképének is szánt beruházást az egyetem finanszírozta. A tervek szerint a városban később több ilyet is üzembe helyeznek.

  • Okospadot kaptak a pécsi egyetemisták

Az okos pad napelemmel működik, ezért optimalizálja saját energia felhasználását. A szerkezet 800 kilóig terhelhető, mobiltelefon feltöltést, internet kapcsolatot és világítást biztosít a hallgatók számára. Rendelkezik szolgáltatótól független vezeték nélküli feltöltővel, de van rajta vezetékes töltést biztosító csatlakozóval is. Olyan router van benne, mely 4 méteres körzetben wifi-s internet kapcsolatot biztosít

Ez a fajta társadalmi felelősségvállalás, ami a hallgatókban bent kell, hogy legyen, ez nem egy egyszerű, szigorú utasításokkal kell őket rábírni a környezet tudatosságra, ami összeköti őket ilyen innovációs termékekkel. Azt gondolom, hogy egy hallgató, főleg a mai világban, a nagyon gyorsan merülő telefonok világában egy olyan pad, ahova le tud ülni, megpihenni, egyúttal rá tudja kötni a telefonját akár. tehát internetezni is fog tudni, ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a saját bőrén tapasztalja azt, hogy milyen élményekkel gazdagodhat a környezettudatosság vonatkozásában - mondta a Pécsi Tudományegyetem HÖK elnöke, Takács Gyula.

Az első padot az egyetem olyan épülete mellett helyezték el, ahol a legtöbb hallgató fordul meg. Tervezik, hogy máshol a város lakói számára is elérhető lesz egy-egy ilyen szerkezet

Eredetileg három ilyen padon gondolkodtunk, ez az első. Tervezzük azt, hogy talán az ősz folyamán, vagy jövő év elején a Babics Gimnázium elé tennénk egyet, ahol nem csak a gimnazisták, hanem a környező lakók számára is elérhetővé tennénk, és tervezünk egyet a Közgazdasági Kar udvarára is - mondta Berkes György, a Pécsi Tudományegyetem műszaki igazgatója, Berkes György.

A padok beszerzése a Zöld Egyetem projekt keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!