2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Okosparkolás Budapest belvárosában

Magyarországon egyedülálló parkolási koncepcióval enyhíti az V. kerületet terhelő forgalmat Belváros Önkormányzata. A Parker nevű okostelefonos applikáció segítségével az autósok valós időben tájékozódhatnak a szabad parkolóhelyekről. Jelenleg csaknem 1500 parkolóhelyen lehet használni, elsősorban a kerület déli részén, 2020 végére azonban a teljes városrészre kiterjesztik a rendszert.

  • Okosparkolás Budapest belvárosában

A Magyarországon egyedülálló koncepció, amellyel az V. kerületi önkormányzat enyhítené a városrész forgalmát. A Parker nevű okostelefonos applikáció segítségével az autósok valós időben tájékozódhatnak a szabad parkolóhelyekről. A rendszer alapja az aszfaltba telepített szenzorhálózat, amely megjeleníti az üres férőhelyeket a térképen, így megkönnyíti azok megtalálását.

Az V. kerület déli részén, a Vámház körút és a Kossuth Lajos utca által határolt területen csaknem 1500 szenzor segíti a parkolást, az alkalmazással pedig egyszerűen és készpénzmentesen lehet fizetni is. A kerület polgármestere elmondta: a becslések szerint elég, ha az autósok 10 százaléka használja a Parker-t, már ezzel is 5000 órát spórolnak meg.

Az alkalmazás iOS-re és Androidra is ingyenesen letölthető. Szentgyörgyvölgyi Péter hozzátette: 2020 végére a teljes kerületben kiépítik a rendszert és tárgyalnak a többi városrésszel is a bővítésről.


Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth Kevin saját bevallása szerint ezerszer vagy kétezerszer visszanézte már a skótok elleni utolsó csoportmérkőzésen a századik percben rúgott gólját, mellyel a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte továbbjutási esélyét a németországi Európa-bajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!