2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Odaszúrtak egymásnak az ellenzéki főpolgármester-jelöltek

Hír TV

2019. június 15., szombat 11:50

Karácsony Gergely megkérdőjelezte Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor alkalmasságát a főpolgármesteri posztra. Az előválasztáson részt vevő főpolgármester-jelöltek számára pénteken rendeztek vita estet, ahol az MSZP-Párbeszéd jelöltje nem hagyta szó nélkül, hogy a korábban még őt támogató DK mégis azt a Kálmán Olgát indítja, aki egy hónappal ezelőtt még határozottan cáfolta, hogy főpolgármesteri babérokra törne, Kerpel-Fronius Gábor indulását pedig csak az EP választások után jelentette be a Momentum.

A politikai víziók területén, többek között az akadálymentesítés, a kerékpárutak, vagy a zöld felületek bővítésében, egyetértettek a jelöltek, azonban az utóbbi hetek ellenzéki pengeváltása sem maradt el a vitában. Karácsony Gergely, aki alig egy hete még a DK főpolgármester-jelöltje volt megkérdőjelezte Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármesteri alkalmasságát.

Kálmán Olga viszont azt vetette Karácsony Gergely szemére, hogy a zuglói polgármester egy év alatt szinte mindenféle politikai pozíciót be akart már tölteni.

Kerpel-Fronius Gábor azzal védekezett, hogy őt már márciusban megkeresték azzal, hogy induljon a főpolgármesteri posztért. A Momentum ugyanakkor csak az előzetes várakozásoknál jobb eredményt hozó EP-választás után jelentette be, hogy önálló jelöltet indít a főváros vezetéséért.

A főpolgármester-jelölti küzdelem megosztotta a kommentelőket. Többen Puzsér Róbertet hiányolták. Volt aki szerint a vita jobb volt mint a Sas kabaré. Mások pedig azt írták: szomorúan komolytalan volt sokszor.

Hír TV