2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Belföld

Óbudán is megtámadtak egy fideszes aktivistát

Ismét rátámadtak a Fidesz egyik aktivistájára, ezúttal Óbudán. A rezsicsökkentésért aláírásgyűjtő önkéntest egy társasháznál próbálta megverni egy 40 év körüli férfi. Közben garázdaság miatt eljárás indult az ellen a budapesti férfi ellen, aki péntek délután két fideszes aktivistát vert meg. Az 52 éves férfit néhány órán belül azonosították. A kormánypárt aktivistái a XVII. kerületben a rezsicsökkentés támogatására gyűjtöttek aláírásokat, amikor a férfi bántalmazta őket.

A XVII. kerület központjában is gyűjtötte az aláírásokat a Fidesz péntek délután. Az aktivistákat fél 4 körül egy férfi kezdte inzultálni. „Először aláírta az ívet, majd áthúzta, és aztán történt ez az atrocitás” – idézte föl a történteket Koszorúsné Tóth Katalin aktivista. A támadó mutogatott és nyújtogatta a nyelvét is. A férfi végül a tettlegességtől sem riadt vissza. „Ököllel is ütött, arcon ütötte az egyik társamat, majd hadonászott egy esernyővel” – nyilatkozta a nő.

Az aktivisták azt mondták, hasonló agressziót még nem tapasztaltak. – A száját, az alsó és felső ajkát találta el, s arra lettünk figyelmesek, hogy ez egy igen komoly, bemért ütés volt, merthogy elkezdett vérezni és feldagadt neki a szája – emlékszik vissza Mércz Ferenc aktivista.

A Fidesz választókerületi elnöke szerint nem a véletlen műve az eset. „A Ron Werber-i, Bajnai-féle gyűlöletkampány nőverést, brutalitást és kiszolgáltatottságot hozott közénk – mondta Dunai Mónia, hozzátéve: – Ezt ne engedjük!”

Dunai Mónika azt mondta, hogy a Fidesz a gyűlöletkeltés és az erőszak minden formáját elutasítja. „Elfogadhatatlan, hogy miközben mi a rezsiket szeretnénk csökkenteni és a rezsiárakat szeretnénk leverni, vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy az embertársaikat, különösen nőket kell bántalmazni és embertársaikat kell leverni és nem a rezsiárakat” – nyilatkozta a fideszes választókerületi elnök.

A kiérkező rendőrök az adatgyűjtést követően néhány órán belül azonosították az 52 éves budapesti férfit.
Vele szemben garázdaság miatt idított eljárást a XVII. kerületi rendőrkapitányság.

A szocialisták közleményben ítélték el a támadást. Mesterházy Attila a dokumentumban azt írta: örömmel értesültek arról, hogy a rendőrség már azonosította a bántalmazót.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!