2019. szeptember 15.,
vasárnap, Enikő, Melitta napja

Nyolc városban hasít a KARC FM

Hír TV

2018. október 16., kedd 20:27, frissítve: kedd 22:22

Nem kell függetlenséget hazudni, de objektívnak kell lenni - Milyen változások előtt áll a csaknem három éve működő adó? A Magyarország élőben stúdiójában stúdióban Gajdics Ottó főszerkesztő beszélt a közösségi rádió jövőjéről.

Már nem csak Budapesten, hanem vidéken is nyomot hagy a KARC FM, miután a médiatanács engedélyezte, hogy a Lánchíd Rádió által üzemeltetett médiaszolgáltatók hálózatba kapcsolódjanak a fővárosi adóval. A rádió nyolc városban: Székesfehérvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Pécs, Kaposvár, Siklós, Szigetvár és Szeged körzetében segíti majd az emberek tájékozódását a napi politikai és közéleti ügyekben. A szerkesztők azt ígérik, valamennyi adón az országos hírek mellett a helyi információ feldolgozására is nagy hangsúlyt fektetnek.

Érdekes helyzet adódik azzal, hogy ezeket a frekvenciákat anno még maga Gajdics Ottó pályázta meg a Lánchíd Rádió akkori vezetőjeként, 2010-ben. Most a Karc FM képviseletében jelenthette be, hogy a frekvenciák visszatértek ahhoz a hallgatói családhoz, mely számára a G-nap valódi űrt hagyott maga után. A Lánchíd Rádió törzshallgatói ugyanis ritkán használnak telefonos applikációkat, vagy netes rádiókat, szükséges volt tehát hogy visszakaphassák kedvenc műsoraikat, és a megszokott szellemiséget. Amikor – hangsúlyozta Gajdics Ottó, hogy nem a diktatúra, hanem a tulajdonos bezárta a Lánchíd Rádiót, lehetőség nyílt arra, hogy a meglévő hálózatot – immáron KARC FM központtal a jobboldal visszaszerezze.

Észak-keleten egyenlőre nincs ugyan frekvencia, és ha teljes országos sugárzást nem is, de a lehető legnagyobb lefedettség megteremtését célul tűzték ki. Ezért húsz órában a Karc FM központi és 4 órában a helyi szerkesztőség műsorai várhatóak a hálózatban. A legmodernebb eszközökkel készülő műsorban a déltől négy óráig tartó műsorsáv, valamint a hétvégi esték a helyi műsorok számára lesznek fenntartva. A Mediaworks megyei laphálózata szolgáltat ehhez hátteret, hisz szerkesztőségeik minden megyében jelen vannak. Ugyanolyan tartalmú, stílusú és szellemiségű lesz a Karc FM, mint az eredeti Lánchíd Rádió volt, és mivel a helyi közösség építése is célja, a központról sugárzott 20 órában is számos helyi kapcsolódású anyag fog lemenni. Gajdics Ottó szerint a rádiózás nem halott műfaj, sokkal inkább reneszánszát éli. Magyarországon nagyon szeretik autókban, konyhában, traktorban hallgatni a rádiókat, s most a zenei adók mellett erre alternatív lehetőség nyílik a Karc FM talk radio hálózata révén.