2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Nyilvános beszélgetésre várja Szilit az őszödi koronatanú

Szili Katalin nem akar találkozni Szabó Bálinttal, akit a politikai alvilág szereplőjének tart. Az egykori MSZP-s, ma már Gyurcsány-párti politikus a köztévében a volt házelnököt nevezte meg az őszödi beszéd egyik kiszivárogtatójának, de szerinte Kiss Péter volt kancellária-miniszternek is meg kellene szólalnia az ügyben. Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja megvédte párttársait.

Szili Katalin volt szocialista házelnök volt az egyike annak a három politikusnak, akiknek szerepe volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásában – állította Szabó Bálint az MTV Az Este című műsorában. A Gyurcsány-párt tagja az MTV Az Este című műsorában beszélt erről és kávézni hívta Szili Katalint, hogy beszéljenek az ügyről a nyilvánosság előtt. A férfi azt ígérte, hogy a következő napokban folyamatosan újabb információkat hoz majd nyilvánosságra. A Demokratikus Koalíció tagja azt állítja: az ügyben öt baloldali és három jobboldali politikus érintett összesen, de azt cáfolta, hogy Szilvásy György volt titokminiszternek köze lenne a kiszivárogtatáshoz. Szabó egyébként ultimátumot adott az érintetteknek: ha három héten belül nem lépnek nyilvánosságra, ő áll elő konkrét bizonyítékokkal.

Szabó Bálint, miután Kiss Péter volt kancelláriaminisztert is megnevezte a kiszivárogtatási ügyben, arra nem volt hajlandó válaszolni, hogy Ferenccel, Katalinnal vagy Imrével volt-e tegeződő viszonyban, amikor állítása szerint ott volt azon a találkozón, amely az őszödi beszéd kiszivárogtatói és Rózsa-Flores Eduardo között zajlott.

A Demokratikus Koalíció tagja nem tartotta magát sokáig az elveihez. A Magyar Televízió Az Este című műsorában azt mondta: Szili Katalin volt szocialista házelnökkel volt tegező viszonyban és élő adásban kávézni hívta az elnökasszonyt, hogy a nyilvánosság előtt beszéljenek a kiszivárogtatási ügyről. Szabó ugyanakkor ultimátumot adott annak az öt baloldali és három jobboldali politikusnak, akiknek állítása szerint köze van az ügyhöz.

– Ha záros határidőn belül, napokon, heteken belül az érintett szereplők, ki-ki a saját területéről nem mondja el az igazság rá vonatkozó kis mozaikdarabkáját, akkor az általam az elmúlt három és fél évben összerakott képet ki fogom teríteni – közölte Szabó Bálint.

Szili ezért lépett ki

Visszautasítja a gyanúsítgatásokat Szili Katalin. A volt szocialista politikus közleményében azt írja: nincs köze az őszödi beszéd kiszivárogtatásához, illetve a 7 évvel ezelőtti eseményekhez. A politikus leszögezi: amikor az ügy kivizsgálása folyt, az országnak MSZP-többségű kormánya volt, élén Gyurcsány Ferenccel. Szili Katalin hozzáteszi: pont az ilyen lezáratlan, tisztázatlan ügyek miatt lépett ki a szocialista pártból. A volt házelnök közleményében arra is kitér: nem kíván találkozni Szabó Bálinttal, azt pedig sajnálatosnak tartja, hogy a közmédiában teret kaphatnak a politikai alvilág szereplői.

Szanyi megvédte párttársait

A szocialista párt elnökségi tagja, Szanyi Tibor megvédte jelenlegi párttársait. Szerinte vagy bizonyítékokkal vagy beismerő vallomásokkal lehet az ügyben továbblépni. „Mi a magunk részéről bármely, hírbe hozott politikusunk mellett kiállunk, így például Kiss Péter mellett is. Az őket érő különböző ilyen-olyan gyanúsítgatásokkal nem is akarunk foglalkozni. A legmesszebbmenőkig visszautasítjuk” – szögezte le az elnökségi tag.

Szilvásy: Élőben

Közben Szilvásy György volt titokminiszter neve is felmerült a kiszivárogtatási ügyben. Legalábbis erről beszél az egyik Portik–Laborc-találkozó előtt az NBH volt főigazgatója és munkatársa, Glemba Zoltán. Szilvásyt telefonon érte utol a Hír Televízió, aki csak annyit közölt: „továbbra is tartom azt, hogy élő adásba szívesen bemegyek, de egyéb módon nem veszek részt a Hír TV műsoraiban”.

Puch: Komolytalan

Szabó Bálint hétfőre újabb információkat ígért. A szocialista politikusok érintettségéről telefonon kérdezte a Hír Televízió Puch Lászlót, az MSZP volt pártpénztárnokát, aki azt mondta, az egész ügy komolytalan.

Korábban még csak három volt
Gyurcsány Ferenc nem hiszi, hogy a Szilvásy György vezette titkosszolgálatnak is szerepe lehetett annak idején az őszödi beszéd kiszivárogtatásában. A Portik–Laborc-találkozók hanganyagának leiratából azonban erre lehet következtetni. Bővebben »»»

Három szocialista felső vezető hozta nyilvánosságra az őszödi beszédet – állította korábban Szabó Bálint. Bővebben »»»





Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!