2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Belföld

Nyelvi eszköznek tartja a zsidózást Ferencváros balliberális polgármestere

Nyelvi eszköznek tartja a zsidózást Ferencváros balliberális polgármestere. Baranyi Krisztina az ATV-ben azt mondta, hogy a burkolt érv és nyelvkészlet Magyarországon megszokott.

  • Nyelvi eszköznek tartja a zsidózást Ferencváros balliberális polgármestere

Ez az a hangfelvétel, amelyen zsidózik Ferencváros balliberális polgármestere. Ezt a tények.hu hozta nyilvánosságra.

Nem kér bocsánatot Ferencváros liberális polgármestere zsidózó, antiszemita kijelentéséért.

Baranyi Krisztina a botrány kirobbanása után először arra hivatkozott, hogy szövetségei tettek antiszemita kijelentéseket a vita során, ám később kiderült, hogy ez nem igaz.

Baranyi Krisztina szövetségesei, a Momentum, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői egy közleményben határolódtak el tőle és kijelentették:

nem tudnak értékközösséget vállalni vele. A szivárványkoalíció tagjai szerint alkalmatlan a város vezetésére. A közleményben a többi között az áll: az Új Pólus frakció tagjai nem tettek semmilyen antiszemita kijelentést az egyeztetésen, csak keveslik a telek árát.

Felszólították a liberális polgármestert, hogy kérjen bocsánatot nyilvánosan a hangfelvételen hallható kijelentéseiért, és Ferencváros képviselő-testületének tagjaira történő felelősséghárításáért.

Kocsis: Ez a tett a baloldalon következmények nélkül maradt

A Fidesz frakcióvezetője szerint ha egy ilyen ügy a jobboldalon történt volna, akkor a baloldali sajtó már régen tele lett volna az üggyel, ám Kocsi Máté emlékeztetett, a baloldalon ez következmények nélkül maradt.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának egyik cikkére hivatkozva kelt ki magából a Párbeszéd társelnöke a parlamentben, hétfőn. Demeter Szilárd ugyan bocsánatot kért az említett cikk miatt és vissza is vonta azt, de a balliberális oldal mégis petíciót indított a lemondatása érdekében. Ám Baranyi antiszemita kijelentése következmény nélkül maradt a baloldalon.

Egyre többször kerül elő az "antiszemita kártya" 

Közben a többek között az antiszemitizmussal szembeni küzdelmet is zászlajára tűző Tett és Védelem Alapítvány az esettel kapcsolatban közleményt adott ki a honlapján. Ebben azt írják, aggodalommal veszik tudomásul, „hogy egy IX. kerületi ingatlaneladás kapcsán kialakult vitában ismét előkerült az antiszemita kártya”. Úgy fogalmaztak: idézem: „A sajnálatosnak és károsnak tartjuk, hogy az utóbbi időszakban egyre több politikai, gazdasági természetű vitában a zsidóságot használják aduászként, sokszor taszító sztereotípiák és negatív karaktervonások kíséretében.

 

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!