2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Novák Katalin: Sokan kíváncsiak a magyar családtámogatási modellre

Sokan kíváncsiak a családokat támogató magyar modellre-jelentette ki Novák Katalin a Kossuth Rádióban. A család és ifjúságügyért felelős államtitkár hangsúlyozta: a demográfiai a budapesti demográfiai konferencia résztvevői egységesek voltak abban, hogy a problémákat nem lehet a népvándorlás elősegítésével megoldani.

  • Novák Katalin: Sokan kíváncsiak a magyar családtámogatási modellre

20 országból érkeztek előadók és számos külföldi látogatót is vonzott a III. Budapesti Demográfiai Csúcs. Erről beszélt a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádióban. Novák Katalin szerint ez azt jelzi, hogy sokan kíváncsiak a magyar családtámogatási modellre. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az esemény remek lehetőség volt arra, hogy kor legjelentősebb problémájáról, a demográfiáról beszéljenek.

"Ez arról szól, hogy kik leszünk, mennyien leszünk, hogy fogunk élni itt Európában, ha lesz egyáltalán Európa mondjuk száz év múlva, majd az unokáink unokáira mit hagyunk mi örökségül. Innen indulunk, és aztán az alcím az legalább olyan fontos, hiszen a családokon keresztül közelítjük meg ezeket a kérdéseket. Tehát a közös pont az összes előadóban a világ húsz országából, minden pontjáról ideérkező rengeteg előadónak a közös nevezője az a család."

- mondta Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin kiemelte, hogy bár a családtámogatási rendszer működtetésében jelentős szerep hárul a kormányzatra, de fontos "szövetségesek" az egyházak, a családszervezetek, valamint a művészet és a tudományos élet szereplői is. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a konferencián fontos hangsúlyt kapott a migráció kérdése is. A résztvevők ennek kapcsán arra jutottak, hogy a Nyugat-Európát sújtó demográfiai problémákat nem lehet így megoldani.

"Nem az a probléma, hogy gyerekek születnek Afrikában. Az a probléma, hogyha ezek a gyerekek nem tudnak enni, hogyha ezek a gyerekek nem tudnak tanulni, hogyha ezek a gyerekek, ha felnőnek nőként, akkor nem tudnak érvényesülni. Ez már probléma, és ezekkel a problémákkal érdemes ott foglalkozni. De az nekünk európaiaknak egy nagyon fontos felismerésünk, hogy nem a migráció jelenti a megoldást ezekre a demográfiai kihívásokra."

- folytatta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Hozzátette: a kormány a bevándorlás helyett a családokat támogatja és bátorítani szeretné a fiatalokat a gyermekvállalásra, valamint, hogy nagycsaládban éljenek.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt áldozataira emlékeznek Szegeden

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap, majd a következő hetekben a szegedi és a város környéki áldozatok deportálásának nyolcvanadik évfordulója alkalmából - tájékoztatta a Szegedi Zsidó Hitközség az MTI-t.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A DK akár ki is eshet a parlamentből

A DK akár ki is eshet a parlamentből

Miután a DK és a velük szövetségben induló MSZP és Párbeszéd csak a szavazatok nyolc százalékát szerezte meg, a 2026-os országgyűlési választáson akár ki is eshetnek a parlamentből.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!