2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Novák Katalin: Saját erőből is meg lehet erősödni

Sorsfordító időket élünk, a világon most először fordult meg az arány, hogy a 65 év felettiek többen vannak, mint az 5 év alattiak - vezette fel beszédét a "Családbarát fordulat Európáért” című nemzetközi konferencián Novák Katalin. A család- és ifjúságügyi államtitkár szerint ki lehet mondani, hogy a kontinens nem képes az önfenntartásra, de Közép-Európa válaszút előtt áll, mert saját erőből is meg lehet erősödni. A magyar családpolitika is a választás szabadságáról szól.

  • Novák Katalin: Saját erőből is meg lehet erősödni

Novák Katalin - a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által szervezett kétnapos tanácskozás megnyitóján - azt mondta, egyre nagyobb problémát jelent, hogy a társadalom elöregszik, a fiatalok pedig nem vállalnak elég gyereket, illetve nem annyit vállalnak, amennyit szeretnének.

Magyarország erre a problémára próbál választ adni 2010 óta a családok támogatásával és kormányzás minden területén megjelenő családbarát szemlélettel, mert hisz abban, hogy saját erőből is meg lehet erősödni és gyarapodni - emelte ki az államtitkár.

Fűrész Tünde: A magyarok többsége családban szeretne élni

A magyarok többsége családban szeretne élni és legalább két gyereket tervez - mondta a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke hétfőn Budapesten a Családbarát fordulat Európában című konferencián, bemutatva az intézet egyik friss kutatását.

Fűrész Tünde a kutatást ismertetve elmondta: a megkérdezett 18-45 éves magyarok többsége szerint az ideális gyerekszám több mint kettő, a megkérdezettek maguk is két vagy több gyereket terveznek, több mint felük pedig a következő öt évben szeretne is gyereket vállalni.

 

Hír TV - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!