2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Novák Katalin köztársasági elnök lemondott tisztségéről + videó

Az elmúlt napokban többen követelték a köztársasági elnök megszólalását abban a kegyelmi ügyben, amely a bicskei gyermekotthonban történt pedofil bűncselekmények bűnsegédjét érintette.

  • Novák Katalin köztársasági elnök lemondott tisztségéről + videó

Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz szólok, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két éve felesküdtem – kezdte mai rendkívüli nyilatkozatát Novák Katalin. A köztársasági elnök az M1 kamerái előtt tett nyilatkozatot, miután Orbán Viktor jelezte, hogy alkotmánymódosítást terjeszt elő a kegyelmi joggal kapcsolatban. 

Tavaly áprilisban abban a hitben döntöttem a kegyelem mellett, hogy az elítélt nem élt vissza a gyerekek helyzetével. Hibáztam

– ismerte el Novák Katalin bejelentésében. 

A köztársasági elnök azt mondta, magyar emberként azt várja a köztársasági elnöktől, hogy ne hibázzon, majd bejelentette, hogy lemond a köztársasági elnöki tisztségről

Ezzel egy időben Novák Katalin bocsánatot kért azoktól, akiknek csalódást okozott, és azért is, mert hibázott. 

Bejelentésében a volt köztársasági elnök köszönetet is mondott családjának és mindenkinek, aki segítette a munkájában.

A politika kemény, olykor kegyetlen világ, vannak, akik azt gondolják, hogy nekünk, nőknek nem is való, ezzel nem értek egyet, ne hagyjuk magunkat! – jelezte Novák Katalin, aki bejelentése végén a Himnuszból idézett: Isten, áldd meg a magyart!

Novák Katalin köztársasági elnök rendkívüli tájékoztatóját lentebb tekinthetik meg:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!