2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Novák Katalin: Könnyebb lesz gyermeket vállalni

A rendszeres sportolással többet teszünk annál, minthogy megőrizzük saját egészségünket - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Budapesten, a 24. Aldi Női Futógálán. Novák Katalin szerint egyrészt példát mutatunk a gyermekeinknek, ráadásul ez akár közös családi tevékenység is lehet, továbbá a szellemi frissességhez is hozzájárul.

  • Novák Katalin: Könnyebb lesz gyermeket vállalni

Novák Katalin azt mondta, egyre többen érzik úgy hazánkban, hogy családban élni jobb, a családvédelmi akciótervvel pedig ezt szeretnék könnyebbé is tenni. Mint mondta: óriási az érdeklődés a lehetőségek iránt.

Azért az, hogy egy fiatal pár úgy indulhat majd neki a közös életének hogy kap hozzá 10 millió forintos megelőlegezett támogatást a kormányzat részéről - magyarul a magyar emberek részéről - és aztán ezt adott esetben vissza sem kell fizetniük, ha három gyermeket vállalnak a rákövetkező években vagy csak egy részét kell visszafizetniük vagy legalábbis haladékot kapnak a visszafizetésre már egy gyermek esetén is, ez egy olyan lehetőség az otthonteremtési programmal kiegészülve és a családi adókedvezménnyel a többi családtámogatási elemmel amelynek köszönhetően tényleg kimondhatjuk azt, hogy ma könnyebb lesz gyermeket vállalni

– nyilatkozta a Hír TV-nek az államtitkár.

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára az élsport és az utánpótlás-nevelés fontossága mellett a szabadidősport jelentőségét hangsúlyozta.

A nők sportban betöltött szerepéről megjegyezte: száz éve még alig voltak női sportolók, mára viszont a nőkből is válhat példakép.

A 24. Aldi Női Futógálára közel 9600-an neveztek - tájékoztatta az MTI-t Kocsis Árpád versenyigazgató. Elmondta: hét különböző távon várták a versenyzőket, a leghosszabb és legnépszerűbb a tíz kilométeres futás volt, de 600 méteres családi futás és váltóverseny is szerepelt a programok közt. Utóbbi kettőben férfiak - például apukák, nagypapák és fiúgyermekek - is indulhattak.

Az eseményen megjelentek a Családbarát Magyarország program legújabb látványelemei: információs sátor, játéktér, és baba-mama-papa sátor is várta a családokat.

Hír TV - MTI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!