2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Novák Katalin: Elismeréssel fogadták a magyar kormány családpolitikáját katolikus egyházi vezetők

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán kétoldalú megbeszéléseket folytatott a Vatikánban, ahol bemutatta a magyar családpolitika eredményeit, célkitűzéseit.

  • Novák Katalin: Elismeréssel fogadták a magyar kormány családpolitikáját katolikus egyházi vezetők

A politikus mások mellett Vincenzo Paglia érsekkel, a Pápai Életvédő Akadémia elnökével és a Kevin Farrell bíborossal, a Világiak, Családok és Életvédelem Dikasztérium prefektusával találkozott, és beszámolt azokról a lépésekről, amelyeket Magyarország tett és a jövőben tervez a magyar családok segítése érdekében.

Mint az MTI-nek telefonon elmondta, a találkozók célja az volt, hogy a Vatikánban szolgáló magas rangú egyházi személyekkel megismertesse a magyar családpolitikát, ismertesse, hogy Magyarországon az egyházak, a családszervezetek, a vállalati szféra és a tudomány képviselői a kormánnyal karöltve mit tesznek a családokért és azért, hogy a családi értékek méltó helyet foglalhassanak el a közösségekben.

Novák Katalin úgy fogalmazott: az a tapasztalat, hogy "a világ úgynevezett fejlett részében" a hagyományos családi értékeket háttérbe szorítják, kevés szó esik róluk és kevés jelentőséget tulajdonítanak nekik, ami a családok gyengülését eredményezi. Mint mondta, alig-alig lehet találkozni olyan kormánnyal, amely nyíltan vállalja a családok segítését, és amely a családok támogatásában látja a jövőt, s a közösség alapjának tekinti a családokat. Hangsúlyozta: a magyar kormány ilyen.

Tájékoztatása szerint Paglia érsek és Farrell bíboros is elismerően nyilatkozott a magyar kormány ez irányú erőfeszítéseiről, és az ő tapasztalataik szerint sem jellemző ma a kormányokra, hogy a családok ügyét ilyen nyíltan felvállalják és erőfeszítést tennének annak érdekében, hogy a fiataloknak annyi gyermeke szülessen, amennyit szeretnének, illetve a családban élők, gyermeket nevelők ne kerüljenek hátrányosabb helyzetbe, mint a gyermeket nem nevelők.

Szót ejtett arról is, hogy a Paglia érsekkel való találkozóján felmerült a migráció kérdése is, amelyben - mint fogalmazott - nem titok, hogy eltér a magyar kormány és a Vatikán álláspontja. Novák Katalin mindemellett fontosnak tartotta, hogy ebben a kérdésben is legyen párbeszéd, hogy ismerjék, megértsék és tiszteletben tartsák egymás álláspontját.

Azt mondta, Magyarország másoknak az álláspontját is tiszteletben tartja, de fenntartja a jogot arra, hogy szuverén államként szabadon döntsön a magyar emberek sorsáról, hogy kikkel éljenek együtt, s e tekintetben a magyar emberek véleményét tartja irányadónak, akik több ízben is határozottan kifejtették, nem támogatják a tömeges bevándorlást.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!