2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Novák Katalin: Egy valóban kereszténydemokrata politikai közösség nem önmagáért a hatalomért küzd

Egy valóban konzervatív, kereszténydemokrata politikai közösség az igazságnak igyekszik többséget szerezni, nem önmagáért a hatalomért küzd - hangoztatta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Magyar Hírlapnak.

  • Novák Katalin: Egy valóban kereszténydemokrata politikai közösség nem önmagáért a hatalomért küzd

A csütörtöki lapszámban megjelent interjúban Novák Katalin azt mondta, hogy a baloldal érdeke a békétlenség, és mindent megtesz azért, hogy szítsa az indulatokat.

Ez az esztendő "még azokat is megpróbálta", akiket közvetlenül elkerült a koronavírus-fertőzés, akik nem nélkülöznek, nem veszítették el a munkájukat, és biztonságos környezetben, szerető közösségben élnek. Év végére a legtöbb ember egyébként is elfárad, megpihenne egy kicsit. Idén ez még inkább így van - vélekedett.

Örömtelinek nevezte, hogy Magyarországon már évek óta tart a családok, a gyermekek melletti elköteleződés erősödése, visszatért az emberekbe a remény, ami gyermekvállalásra ösztönzi őket.

"Meggyőződésem, hogy mindez nem független az állami támogatásoktól" - jelentette ki a miniszter.

Másfél év alatt 220 ezer családnak, csaknem 1 millió embernek segített a tavaly indult családvédelmi akcióterv - közölte. A legnépszerűbb elem a babaváró támogatás volt - tette hozzá.

Novák Katalin kiemelte, hogy a legalább négygyermekes anyák élethosszig tartó személyijövedelemadó-mentessége olyan lehetőség, ami nem létezik máshol.

Januártól bővül az otthonteremtési támogatások köre - jelezte. A cél nemcsak a gyermekvállalás, hanem a gyermeknevelés körülményeinek a javítása is.

 Az egyedülálló szülők elismerést és segítséget érdemelnek, mivel nekik "kettő helyett kell teljesíteniük" - vélekedett a miniszter.

Felidézte, hogy a nyugdíjasok februárban megkapják a tizenharmadik havi nyugdíj első, egyheti részét. Ehhez minden évben hozzátesznek egyhetit, így 2024-re visszaépítik a tizenharmadik havi nyugdíjat, "amit annak idején a baloldal elvett". Megőrzik a nyugdíjprémiumot is - jelentette ki.

A világon sehol sem tudják komoly áldozatok nélkül átvészelni a koronavírus-járványt - mondta Novák Katalin, aki szerint Magyarország a jól védekező államok közé tartozik.

A miniszter, aki egyben a Fidesz alelnöke is, úgy fogalmazott, hogy "Magyarország legerősebb politikai közösségének vezetésében részt venni izgalmas feladat".

"Eddig bármilyen megpróbáltatással szembesültünk, a politikai közösségünk erősödött, és nem gyengült. Részben ez adja a Fidesz erejét, hogy képes egységes maradni" - jelentette ki.

Évek óta terítéken van a kérdés, hogy pártcsaládot váltsanak-e Európában. A helyzet nem javul az Európai Néppártban - hangoztatta Novák Katalin.

Egy valóban konzervatív, kereszténydemokrata politikai közösség az igazságnak igyekszik többséget szerezni, nem önmagáért a hatalomért küzd, ezt az alapelvet azonban mintha egyre többen elfelejtenék - vélekedett a miniszter a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

MTI/Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!